Skip links

Τελετή παραδόσης – παραλαβής δωρεάς εξοπλισμού στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας

Σε κλίμα ζεστό και εγκάρδιο πραγματοποιήθηκε η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της Δωρεάς εξοπλισμού στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας, από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Φιλανθρωπικού Χριστουγεννιάτικου Bazaar και της Λαχειοφόρου Αγοράς του Σχολείου μας που διοργάνωσαν οι Μαθητικές Κοινότητες και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από το σύνολο των βαθμίδων, της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Σχολείου, των εκπαιδευτικών, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Σ.Ε.Α.Δ.

Η σχολική κοινότητα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης μέσω των 34.500 € που συγκεντρώθηκαν στο Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar παρέδωσε στον Σ.Ε.Α.Δ. αναπνευστικές μάσκες, αστικά κράνη, πλήρη σετ αστικών στολών, θερμική κάμερα και καλύφθηκε το κόστος ανταλλακτικών για την επισκευή ενός Πυροσβεστικού Οχήματος.

Σύντομους χαιρετισμούς πραγματοποιήσαν ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κύριος Ιωάννης Νικολόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Α.Δ. κύριος Γιάννης Μονιάκης και η Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη.

Κοινή ευχή όλων ήταν ο συγκεκριμένος εξοπλισμός που έγινε δωρεά να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν την αξία του εθελοντισμού, της προσφοράς, της οικολογικής συνείδησης και της αξίας της προστασίας της φύσης.

Ο κος Δ. Αντωνόπουλος τόνισε την αξία της κοινωνικής προσφοράς και αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες προκειμένου να διαφυλάξουν το περιβάλλον. Συνάμα έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές, στους γονείς, στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που όλα αυτά τα χρόνια ενώνουν τις δυνάμεις τους και υποστηρίζουν φιλανθρωπικούς σκοπούς που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, την υγεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κος Ι. Νικολόπουλος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα που έχουν όλες οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές δράσεις που διοργανώνονται από τη σχολική κοινότητα και τόνισε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα είναι πάντα αρωγός σε ενέργειες που ενισχύουν τον εθελοντισμό.

Ο Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Α.Δ. κος Γ. Μονιάκης τόνισε ότι ο εξοπλισμός που έγινε δωρεά πρόκειται να καλύψει καίριες ανάγκες και να υποστηρίξει ουσιαστικά το δύσκολο έργο των εθελοντών, ενώ υπογράμμισε ότι η επισκευή του Πυροσβεστικού Οχήματος ήταν εξαιρετικά σημαντική γιατί του έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσει να επιχειρεί επί τόπου, όπου χρειάζεται. Επιπλέον συνεχάρη το Σχολείο, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τη σημαντική δωρεά που πραγματοποιήθηκε και για το πνεύμα προσφοράς που καλλιεργεί το Σχολείο.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης επιβράβευσε τις Μαθητικές Κοινότητες από το σύνολο των βαθμίδων και ανέφερε ότι είναι σπουδαίο να συνεργάζονται σε ετήσια βάση η Διοίκηση, η Διεύθυνση, οι μαθητές, οι γονείς, το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό για την υλοποίηση τόσο σημαντικών σκοπών.


Return to top of page