Skip links

Συνάντηση με τη Γαλλίδα Συγγραφέα κα Fabienne Gallon

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών οι μαθητές και οι μαθήτριες της α΄ Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, υποδέχτηκαν στο Σχολείο τη Συγγραφέα της μεθόδου “Explore”, που διδάσκονται τη φετινή χρονιά κυρία Fabienne Gallon μαζί με την Υπεύθυνη Εκδόσεων ‘’Hachette” στην Ελλάδα κυρία Ανθή Γιαννοπούλου.

Τα παιδιά είχαν προετοιμάσει μία συνέντευξη στα γαλλικά, κατά τη διάρκεια της οποίας πήραν πολλές πληροφορίες για το επάγγελμα του συγγραφέα, τη διαδικασία σύλληψης και πραγματοποίησης μιας διδακτικής μεθόδου παγκόσμιας εμβέλειας, τα δικαιώματα των δημιουργών και το μέλλον του τύπου. Την συνέντευξη ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη συζήτηση στα γαλλικά όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για καλλιτέχνες, αθλητές και άλλες δημοφιλείς προσωπικότητες της Γαλλίας αυτή την εποχή. Η συγγραφέας τους πρότεινε εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα γαλλικά τους καθώς και ενδιαφέροντα περιοδικά που θα μπορούσαν να αναζητήσουν διαδικτυακά για να έχουν μια ευρύτερη εικόνα της ζωής των νέων στη Γαλλία.

Τόσο για τους μαθητές μας όσο και για τη Συγγραφέα που φιλοξενήσαμε στο Σχολείο μας, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αποτέλεσε μια δημιουργική ευκαιρία βιωματικής μάθησης και ανταλλαγής πληροφοριών.


Return to top of page