Skip links

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ινστιτούτο Goethe

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Τμήμα Γερμανικών της Ε’ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ινστιτούτο Goethe και να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες δράσεις.

Αρχικά έλαβαν μέρος στη δραστηριότητα «Storytelling – Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αφήγησης», στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη βιβλιοθήκη ως τόπο συνάντησης και να εμβαθύνουν στον χειρισμό των βιβλίων. Χωρίστηκαν σε ομάδες των πέντε, διάβασαν, είπαν και παρουσίασαν. Είχαν την ενθάρρυνση να γίνουν οι ίδιοι δημιουργικοί καταγράφοντας μια ιστορία με ψηφιακά μέσα, αφηγούμενοι ή σχεδιάζοντας ένα κείμενο – είτε γραπτώς είτε με τη μορφή ηχητικού κειμένου – μια ιστορία, την οποία αναπτύσσουν σε ένα iPad. Μέσω της συνεργατικής αφήγησης ιστοριών συνδύασαν τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα!

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα διαδραστικό ταξίδι μέσα από τη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Goethe. Οι μαθητές γνώρισαν και εξερεύνησαν τη βιβλιοθήκη μέσα από φωτογραφίες, γρίφους με QR, παιχνίδια και ερωτήσεις κουίζ. Ήταν μια υπέροχη και διασκεδαστική περιήγηση που άφησε στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις!


Return to top of page