Skip links

Με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Σχολείου μας για την υποστήριξη του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας

Τη φετινή χρονιά, όλοι μαζί ξανά, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων αποδείξαμε έμπρακτα την αγάπη, την ελπίδα, την αλληλεγγύη και την ομαδικότητα, κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Bazaar που πραγματοποιήθηκε στις 16 και στις 17 Δεκεμβρίου 2023, με τη συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα συγκινητική.

Οι μαθητές από το σύνολο των βαθμίδων, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Αποφοίτων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το διοικητικό προσωπικό συστρατεύτηκαν και με διάθεση προσφοράς, ευαισθησίας, δημιουργικότητας και χαράς συνεργάστηκαν με στόχο την επιτυχία της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης και την υλοποίηση του στόχου που είχε τεθεί για τη φετινή χρονιά!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ήταν διάχυτο και οι δημιουργίες των Μαθητικών Κοινοτήτων αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες του Bazaar.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, πρωτότυπα γούρια για Καλή Χρονιά, χρωματιστά αρωματικά κεριά, εικαστικές δημιουργίες, σπιτάκια – αστέρια με επένδυση plexi-glass, εντυπωσιακά τρισδιάστατα στολίδια (3D), χριστουγεννιάτικα μεταλλικά στεφανάκια,  καλλιτεχνικές δημιουργίες της εικαστικής ομάδας (κεραμικά σπιτάκια και διακοσμητικά, έργα ζωγραφικής, σπιτάκια ξύλινα ζωγραφισμένα στο χέρι), βιβλιοπωλείο με πλήθος νέων και μεταχειρισμένων βιβλίων, είδη δώρων με ποικίλα προϊόντα, σιντριβάνι σοκολάτας, αλμυρές και γλυκές κρέπες, λαχταριστές waffles, pop corn, καφές και ζεστή σοκολάτα, γευστικοί χυμοί, hot dogs γερμανικής προέλευσης, ζεστό κόκκινο κρασί Glühwein, ειδικό εορταστικό μενού από τη Χριστουγεννιάτικη Ταβέρνα, πλούσια Λαχειοφόρος Αγορά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, θεατρικές παραστάσεις από την Α΄ Δημοτικού, χορευτικές επιδείξεις, live μουσική από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, από τον Όμιλο Μουσικού Συγκροτήματος καθώς και από απόφοιτους του Σχολείου, Formula 1 Tournament, πίστα Nerf, Wii Athletics, αθλητικά παιχνίδια penalty και XBOX  για μικρούς και για μεγάλους, συνέθεσαν ένα απόλυτα εορταστικό σκηνικό, στο οποίο ανταποκρίθηκαν όλοι θετικά ώστε ο στόχος να γίνει πραγματικότητα!

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικού Bazaar ανέρχονται στο ποσό των 34.500€ και θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού που έχει τεθεί ως ανάγκη από το Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας. Η ύπαρξη του συγκεκριμένου εξοπλισμού είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του έργου της αμιγώς εθελοντικής προσπάθειας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών τους ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Δ. κύριος Νικόλαος Κατσίμπερης και ο Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Α.Δ. κύριος Ιωάννης Μονιάκης οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη συγκινητική προσπάθεια και πρωτοβουλία και τόνισαν ότι το Σχολείο μας έχει υποστηρίξει σημαντικά το έργο του Συλλόγου και των εθελοντών για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης εθελοντές και εθελόντριες ενημέρωναν τους επισκέπτες του Bazaar για την ενεργό δράση του Συλλόγου για την προστασία των δασών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, που αποτελεί ένα αξιέπαινο παράδειγμα για το πώς η ατομική δράση έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε ομαδική για το κοινό καλό.

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησε σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος κύριος Μιχάλης Κάτσικας, ο οποίος τόνισε την αξία της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και τη σταθερή υποστήριξη του Συλλόγου σε δράσεις και σε ενέργειες των Μαθητικών Κοινοτήτων που έχουν ως επίκεντρο την προσφορά.

Κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Bazaar πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο όπου τηρείται η Τράπεζα Αίματος.  Εθελοντές αιμοδότες διέθεσαν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους και πρόσφεραν ένα αναντικατάστατο και πολύτιμο δώρο για τη ζωή. Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους ενέργειες υπέρτατης αξίας για τον συνάνθρωπο, φιλοξένησε το κλιμάκιο του Νοσοκομείου και διευκόλυνε τη συνολική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μικροί και μεγάλοι απέδειξαν περίτρανα και τη φετινή χρονιά ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων «ζει» κάθε μέρα στην καρδιά μας και μέσα από τη συνεργασία, την προσφορά, τον εθελοντισμό και την αγάπη για τη ζωή, τα θαύματα μπορούν να γίνονται πραγματικότητα!

Συγχαρητήρια σε όλους!

‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και στις εταιρείες που συμμετείχαν ως Χορηγοί στη Λαχειοφόρο Αγορά και πρόσφεραν προϊόντα, δώρα και υπηρεσίες για τις ανάγκες του Φιλανθρωπικού Χριστουγεννιάτικού Bazaar.


Return to top of page