Skip links

«Η Θετική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση»

Ομιλία του Δρ. Αναστάσιου Σταλίκα στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας

Οι εκπαιδευτικοί από το σύνολο των βαθμίδων του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία με εισηγητή τον Δρ. Αναστάσιο Σταλίκα Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, Κλινικό Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπευτή, Εκπαιδευτή, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, Coach. 

Η ενδιαφέρουσα εισήγηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 και είχε ως θέμα «Η Θετική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση» εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία για συζήτηση και για βιωματική προσέγγιση στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τόσο μέσω της θεωρίας όσο και μέσω των βιωματικών δράσεων δόθηκαν ερεθίσματα για γόνιμο διάλογο και συζήτηση. Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους συνειδητοποίησαν τα οφέλη της θετικής ψυχολογίας κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της δυνατότητας αξιοποίησης τεχνικών της ως παιδαγωγικό εργαλείο.

Θερμές ευχαριστίες στον κο Α. Σταλίκα για την παρουσία του στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Δρ. Αναστάσιου Σταλίκα:

Ο Αναστάσιος Σταλίκας είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και έχει διδάξει σε πληθώρα πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Coach.

Ερευνητικός του στόχος είναι να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι «ανθίζουν» ψυχικά μέσω της εφαρμογής των δυνατών σημείων του χαρακτήρα τους, της βίωσης θετικών συναισθημάτων, της εύρεσης νοήματος στη ζωή και της ανάπτυξης της ψυχολογικής τους ανθεκτικότητας. Επιπλέον, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, στην Ψυχοθεραπεία, στην κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Είναι συγγραφέας 10 βιβλίων, περισσότερων από 60 κεφαλαίων σε βιβλία και 200 άρθρων και εισηγήσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.


Return to top of page