Skip links

Η Β’ Δημοτικού γιορτάζει την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό και συζήτηση μεταφέρθηκαν στο παρελθόν, στα γεγονότα του 1940 και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές του Τμήματος Β1 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κας. Ηρώς Κόκκινου, δημιούργησαν τις δικές τους φωτογραφικές μηχανές κρατώντας για ντοκουμέντα εικόνες και ποιήματα για το έπος του ‘40.

Οι μαθητές του Τμήματος Β2 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κας. Κωστούλας Ντούμα, κατέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι στρατιώτες και μπαίνοντας στη θέση των οικογενειών τους, τους έφτιαξαν ένα δέμα. Φαντάστηκαν όσα θα ήθελαν να τους στείλουν κι έπειτα έγραψαν σε μικρά χαρτάκια ευχές και λόγια συμπαράστασης.

Οι μαθητές του Τμήματος Β3 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κας. Ελένης Κουρεντή, έβαλαν σε χρονική σειρά φωτογραφίες από εκείνη την εποχή κι έγραψαν σκέψεις και συναισθήματα των εικονιζομένων.

Τέλος, οι μαθητές του Τμήματος Β4 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κας. Ελένης Γεωργιάδου, με αφορμή το ποίημα του Ανθολογίου «Η γιορτή του Όχι» του Κώστα Καλαπανίδα, δημιούργησαν μια τρισδιάστατη κατασκευή, στο ορεινό τοπίο της οποίας ξεχωρίζει μια γυναίκα που μεταφέρει ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα στο μέτωπο κι ένας άντρας στρατιώτης που κρατά ένα λευκό περιστέρι, σύμβολο της ειρήνης. Και οι δυο φιγούρες αντιπροσωπεύουν  ήρωες και ηρωίδες του ’40 που πολέμησαν γενναία για την ελευθερία της πατρίδας μας. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε με έναν κωδικό QR, με τη σάρωση του οποίου προβάλλεται ένα βίντεο – χρονικό του έπους 1940 – 1944. Σε αυτό, παράλληλα με την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού της εν λόγω περιόδου, τα παιδιά του Β4 εξιστορούν γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου εστιάζοντας στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν και στις καταστροφικές του συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Ο εορτασμός της Επετείου ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιημάτων και τραγουδώντας για την «Ελευθερία», τη «Σημαία» μας και τα ιδανικά των Ελλήνων.


Return to top of page