Skip links

Πρόκριση στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης

Στον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, ανάμεσα σε 90 ομάδες, προκρίθηκε η ομάδα Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, με τους μαθητές Γιώργο Κασσαβέτη, Γιάννο Μελισσουργό και Απόστολο Τουλούπα (Α΄ Λυκείου). Η ομάδα μας πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον προημιτελικό και ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιανουαρίου 2016. Ο τελικός του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016.

Στον ίδιο διαγωνισμό, στον προημιτελικό Γυμνασίου, η ομάδα των Βασίλη Κυριάκογλου, Φώτη Καπότου (β΄ Γυμνασίου) και Άγγελου Λεονταράκη (γ΄ Γυμνασίου) πέρασε 1η με διαφορά στον ημιτελικό, ανάμεσα σε 90 ομάδες Γυμνασίου, και πήρε τελικά την 3η θέση στον ημιτελικό, ενώ η ομάδα της Δήμητρας Αδαμούδη, Λεωνίδα Ανάγνου και Ρόζας Λέκα (β΄ Γυμνασίου) ήταν η 2η επιλαχούσα ομάδα για τον ημιτελικό.

Στο διαγωνισμό, επίσης, συμμετείχαν οι μαθητές: Φαίη Αναγνωστοπούλου, Χρήστος Αντωνόπουλος, Βαγγέλης Δρακονταειδής, Νίκος Ζουρδούμης, Νικολίνα Κανέλλου, Ανθή Κασσαβέτη, Άγγελος Κληρονόμος, Τάσος Λιανός, Κυριάκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τούντας , Γιώργος Τρουπής, Γεωργία Χατζήβεη (β΄ Γυμνασίου), Στέφανος Λαζαρίδης, Σταύρος Τζίκας, Γιάννης Φλωράς, (Α΄ Λυκείου), Αγγελίνα-Μάρθα Βάγκνερ, Μιχάλης Παναγόπουλος και Αθηνά Τζαβάρα-Ρούσση (Β΄ Λυκείου).

Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγητές Μαθηματικών κύριος Κωνσταντίνος Λάττας και κύριος Θεοδόσης Θεοδοσόπουλος.

Το ζητούμενο του διαγωνισμού Μαθηματικής και λογικής Σκέψης είναι η αναζήτηση του ορθού λόγου και της λογικής σκέψης μέσα από την επίλυση λογικών γρίφων. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» και τελεί υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς, η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό». Ο διαγωνισμός, επίσης, αποτελεί δραστηριότητα του μαθητικού συνεδρίου επιστήμης και τεχνολογίας ACSTAC, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου CERN.

Με αφορμή την επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, όπου, στο Τεχνοπάρκο του Κέντρου, συμμετείχαν σε διαδραστικά πειράματα φυσικών επιστημών και Μαθηματικών και παρακολούθησαν στο θόλο την παράσταση «Το Πλανητικό μας Σύστημα».


Return to top of page