Skip links

Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» – Α΄ Λυκείου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece, μαθητές της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχαν για 10η συνεχή χρονιά στην 10η Μαθητική Εμπορική Έκθεση στο The Mall Athens, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016.

Το καινοτόμο προϊόν με το οποίο συμμετείχαμε ήταν το Iron Man Suit, δηλαδή μια φόρμα και ένας βρεφικός υπνόσακος που αντέχει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το προϊόν αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε αθλητικές, υπαίθριες εκδηλώσεις καθώς επίσης και ως κατασκηνωτικός εξοπλισμός. Η αρχική όμως ιδέα υλοποίησης ενός τέτοιου προϊόντος προέκυψε από την ευαισθησία των παιδιών που έχουν στο προσφυγικό ζήτημα, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως οι μετανάστες-πρόσφυγες που έρχονται καθημερινά στην χώρα μας. Πέρα από την καινοτομία και τη χρησιμότητα του προϊόντος, στα πλεονεκτήματά του είναι και η προσιτή τιμή του.

Το προϊόν κατασκευάστηκε από την εικονική επιχείρηση με την επωνυμία Safety Uniforms στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Χαρά Ζωγραφάκη, Ελένη Κουκλάκη, Λένια Κρίκη, Γεωργιάννα Σταματοπούλου, Αγγελική Παπακωνσταντίνου, Χρίστος Κουσούλης, Γιάννης Τιμοθεάτος, Δημήτρης Βακιρτζής, Μιχάλης Καρασάββας, Χρίστος Κονίδης, Γιάννης Φλωράς και Γιώργος Γώγος

Τον συντονισμό του project και την γενική επίβλεψη είχε ο καθηγητής Οικονομικών κύριος Γιάννης Θεοχάρης.

Δείτε εδώ το άρθρο της Huffington Post

Παρακάτω το απόσπασμα του STAR Channel για τον διαγωνισμό:

Return to top of page