Skip links

Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού στο Περιβόλι της Βάρης

Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  ένα διαδραστικό πρόγραμμα πέντε σταθμών στη Βάρη, με θέμα: «Το Περιβόλι μέσα από τις αισθήσεις μας».

 Με αφορμή την επαφή με στοιχεία της φύσης του περιβολιού, οι μικροί μαθητές ενεργοποίησαν όλες τους τις αισθήσεις (όραση, όσφρηση, ακοή, αφή και γεύση), ζώντας έτσι μια πρωτόγνωρη αλλά και ιδιαίτερα συναρπαστική εμπειρία. Οι μαθητές μετατράπηκαν σε μικρούς εξερευνητές βιότοπων, ανακαλύπτοντας τα βατραχάκια ανάμεσα στα νούφαρα παρά την τεχνική του καμουφλάζ που τα προστατεύει.

Έπειτα, η όσφρησή τους πήρε…φωτιά! Λεβάντα, λουίζα, βασιλικός και άλλα πολλά αρωματικά φυτά ενεργοποίησαν τις μυτούλες των μαθητών μας!

Σειρά είχε μετά η αίσθηση της ακοής, με τη βοήθεια της οποίας τα παιδιά κατάφεραν να ξεχωρίσουν τους ήχους από το περιβόλι μέσα από ένα παιχνίδι αναγνώρισης της πηγής του ήχου.

Ειδικά διαμορφωμένα κουτιά «προκάλεσαν», στη συνέχεια, τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν μόνο την αφή τους, για να προσδιορίσουν το περιεχόμενό τους…χώμα, πέτρες, φύλλα ή κλαδιά;

Για το τέλος, το πρόγραμμα του Περιβολιού στη Βάρη επιφύλαξε μια έκπληξη στους μικρούς μας μαθητές. Ένα παιχνίδι γεύσης της τροφής περίμενε τα παιδιά, ζητώντας τους να δοκιμάσουν τους σπόρους του ηλιοτρόπιου αλλά και φρέσκο μαρούλι από το μποστάνι του περιβολιού!

Η επίσκεψη μας στο Περιβόλι της Βάρης ήταν μια πρωτόγνωρη και ενδιαφέρουσα επίσκεψη που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να βιώσουν με όλες τους τις αισθήσεις την ύπαιθρο.


Return to top of page