Skip links

Open Weekend 2023

Μια γιορτή δημιουργικότητας, άθλησης, γνώσης και χαράς στο Σχολείο μας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Open Weekend το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στο Σχολείο μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους προσκάλεσαν γονείς, συγγενείς και φίλους τους στο Σχολείο σε μια γιορτή δημιουργικότητας, άθλησης, γνώσης και χαράς!

Οι επισκέπτες του Open Weekend είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά projects των τμημάτων αλλά και των Ομίλων στους οποίους συμμετέχουν οι μαθητές και να περιηγηθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των Ομίλων Ρομποτικής, Βιολογίας, Πειραματικής Φυσικής και Χημείας, Μηχανικής και Formula 1, Πληροφορικής και Προγραμματισμού, KNEX, Μαθηματικών και Λογικής, Επιτραπέζιων Παιχνιδιών γνώσης και στρατηγικής, , Σκακιστικού Ομίλου, «Μικροί Επιχειρηματίες», «Μικροί Αρχιτέκτονες», «Μικροί Επιστήμονες», Εικαστικών – Κατασκευών, Μοντελισμού, Λόγου, Υγιεινής Διατροφής και Μαγειρικής, Κηπουρικής,  Ψηφιδωτού και Υαλογραφίας, Business & Marketing, Αστρονομίας – CERN, Επιχειρηματικότητας Νέων, Παιδαγωγικών, Φωτογραφίας.

Επιπλέον, οι επισκέπτες παρακολούθησαν παρουσιάσεις από τους Ομίλους Forenciscs, MUN, English Debate & Duet Acting, Ρητορικού Λόγου στα Ελληνικά, Ρητορικής Τέχνης και Εκφραστικής Τέχνης καθώς και προσομοίωση Δελτίου Ειδήσεων από τον Όμιλο Λόγου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν ο Διαγωνισμός Γρίφων όπου μαθητές και γονείς ήρθαν «αντιμέτωποι», ενώ οι προσομοιώσεις εικονικών δικών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, προτρεπτικών λόγων και εκφραστικής ανάγνωσης, διττών λόγων, debate στα ελληνικά, English debate, duet και English theater games κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε στους επισκέπτες, από δυο τμήματα της Γ΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού – που είχαν στο πλευρό τους έμπειρους εθελοντές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας – το Πρόγραμμα LIFEFORCE στο οποίο προ-εκπαιδεύτηκαν στις δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – ΚΑΡΠΑ και Πρώτων Βοηθειών.

Το πρόγραμμα του Open Weekend ήταν πλούσιο σε αθλητικές δραστηριότητες και γυμναστικές επιδείξεις! Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους Αθλητικούς Αγώνες «1st Sport Games» και να χειροκροτήσει τους μαθητές σε αγώνες κολύμβησης, ποδοσφαίρου, water polo, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ και στίβου. Ακόμη, παρουσιάστηκαν ομαδικά παιχνίδια και ασκήσεις στο πλαίσιο του μαθήματος Physical Education από τη Β’ και Γ’ Δημοτικού. Φυσικά δεν έλειψε το παιχνίδι ανάμεσα σε μαθητές και σε καθηγητές που έπαιξαν μαζί ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ!

Ακόμη, μαθητές  της Α’ και της Β’ Δημοτικού μαζί με τους καθηγητές Μουσικής παρουσίασαν ανοιχτά μαθήματα πλημμυρίζοντας το Θέατρο και το αίθριο με όμορφες μελωδίες.

Κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών χορών οι μαθητές «παρέσυραν» στα χορευτικά τους βήματα γονείς και εκπαιδευτικούς δημιουργώντας έναν μεγάλο κύκλο χαράς και αξέχαστων στιγμών που εξελίχθηκε σε πραγματική γιορτή.

Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στο Open Weekend του Σχολείου μας! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά!


Return to top of page