Skip links

Open Weekend 2019!

Μια γιορτή δημιουργικότητας, άθλησης, γνώσης, χαράς
και προσφοράς, στο Σχολείο μας!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Open Weekend το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στο Σχολείο μας.

Οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους προσκάλεσαν γονείς, συγγενείς και φίλους τους στο Σχολείο σε μια γιορτή δημιουργικότητας, άθλησης, γνώσης, χαράς και προσφοράς!

Οι επισκέπτες του Open Weekend είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά projects των τμημάτων αλλά και των Ομίλων στους οποίους συμμετέχουν οι μαθητές καθώς και να περιηγηθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των Ομίλων Ρομποτικής, Βιολογίας, Πειραματικής Φυσικής-Χημείας, Φυσικής, Πειραμάτων & Κοσμολογίας, Formula 1, Πληροφορικής, Knex, Γεωγραφίας & National Geographic, Κατασκευών με Ανακυκλώσιμα Υλικά, Μαθηματικών Γρίφων & Μαθηματικών Γρίφων και Λογικής, Επιτραπέζιων παιχνιδιών και Σκακιστικού Ομίλου, Μοντελισμού, English Theatre Games, Animation, Video-Ταινίας μικρού μήκους, Παίζω με τις λέξεις, Οικονομικών-Marketing-Σ.Ε.Ν., Δημοσιογραφίας, Παιδαγωγικών, Περιβαλλοντολογικού, Ψηφιδωτών-Βιτρώ, Μαγειρικής, Science, Εικαστικών, Φωτογραφίας. Επίσης, οι επισκέπτες παρακολούθησαν  παρουσιάσεις από τους Ομίλους Forensics & M.U.N., English Debate & Duet Acting, Έντεχνου Ρητορικού Λόγου στα Ελληνικά και Ρητορικής Τέχνης & Εκφραστικής Ανάγνωσης.

Το πρόγραμμα του Open Weekend ήταν πλούσιο σε χορευτικές και αθλητικές δραστηριότητες και γυμναστικές επιδείξεις και το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους μαθητές σε αγώνες κολύμβησης, ποδοσφαίρου, water polo, μπάσκετ, καράτε, τένις, βόλεϊ.

Κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών χορών οι μαθητές «παρέσυραν» στα χορευτικά τους βήματα γονείς και εκπαιδευτικούς δημιουργώντας έναν μεγάλο κύκλο χαράς και αξέχαστων στιγμών που εξελίχθηκε σε πραγματική γιορτή!

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Γρίφων μαθητές και γονείς ήρθαν «αντιμέτωποι», ενώ οι παρουσιάσεις  και οι προσομοιώσεις εικονικών δικών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, προτρεπτικών λόγων και εκφραστικής ανάγνωσης, διττών λόγων, ελληνικού debate, English debate,duet acting και English theatre games  κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Η θεατρική παράσταση στα Γαλλικά «Ο μικρός Πρίγκιπας» των μαθητών της α’ Γυμνασίου αλλά και η θεατρική παράσταση «Άλκηστις» των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο του Σχολείου.

Η συναυλία του Ομίλου Μουσικού Συγκροτήματος που ήταν διανθισμένη με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια ενθουσίασε τους επισκέπτες του Open Weekend, που τραγούδησαν και «ταξίδεψαν» μουσικά έχοντας ως «οδηγούς»  μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που είναι μέλη του μουσικού συγκροτήματος.

Η γεύση είχε τη δική της ξεχωριστή θέση στο Open Weekend, αφού μαθητές του Ομίλου Μαγειρικής προσέφεραν γλυκές και αλμυρές τους δημιουργίες, η καφετέρια και τα hot dogs έγιναν πόλος έλξης για μικρούς και για μεγάλους, το εστιατόριο προσέλκυσε το κοινό με ποικίλες γευστικές προτάσεις ενώ από τον σταθμό του παγωτού κάναμε στάση παραπάνω από μια φορά!

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το δικό τους δυναμικό παρών έδωσαν απόφοιτοι της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που ενημέρωναν μαθητές και γονείς για την ενεργή δράση του Συλλόγου Αποφοίτων.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία εθελοντών από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «Kids Save Lives-Τα Παιδιά σώζουν ζωές», οι οποίοι ενημέρωναν για την αξία της γνώσης παροχής Πρώτων Βοηθειών και πραγματοποίησαν βιωματική επίδειξη παροχής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Συγκινητική ήταν η πρωτοβουλία μαθητών Λυκείου να δημιουργήσουν πρωτότυπες λαμπάδες προς πώληση, τα έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, που μετά τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 καταστράφηκε ολοσχερώς. Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, επίσης, είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν οικονομικά οι επισκέπτες, κατά την είσοδό τους στο Σχολείο.

Επίσης, η συλλογή παιχνιδιών, ρούχων και βιβλίων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Παιδιά βοηθούν παιδιά» που υλοποιεί ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός «Lifeline Hellas» ξεπέρασε κάθε αρχική εκτίμηση, αφού συγκεντρώθηκαν συνολικά 60 δέματα προσφοράς, που γέμισαν την αποθηκευτικό χώρο του φορτηγού που τα παρέλαβε από το Σχολείο. Τα αγαθά θα καλύψουν τις ανάγκες 195 παιδιών που φιλοξενούνται στα Ιδρύματα «Γαλήνη», «Ένα παιδί, ένας κόσμος», «Παιδόπολη Αγία Βαρβάρα» και «Καλός Ποιμήν».

Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στο Open Weekend του Σχολείου μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά!


Return to top of page