Skip links

2η θέση στον 2ο Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής που διοργάνωσε με επιτυχία η Εκπαιδευτική Αναγέννηση!

Δυο μέρες γεμάτες γρίφους που βασίζονταν στη μαθηματική σκέψη και λογική είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου 2018.

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των μαθητών του Σχολείου μας, οι οποίοι κατατάχθηκαν σε υψηλές θέσεις στον Τελικό του Διαγωνισμού, τόσο στη βαθμίδα του Γυμνασίου όσο και στη βαθμίδα του Λυκείου. Πιο συγκεκριμένα:

Στην τελική κατάταξη του Γυμνασίου, τη 2η θέση κατέκτησε η ομάδα με τους μαθητές Νικόλα Κωστόπουλο, Έργη Παπαδόπουλο και Στέλιο Χατζήβεη, ενώ  την 5η θέση κατέκτησε η ομάδα με τους μαθητές Κωνσταντίνο Κούρτα, Μιχάλη Νικολάου και Βασίλη Τσαλδάρη.

Στην τελική κατάταξη του Λυκείου, την 4η θέση κατέκτησε η ομάδα με τους μαθητές Κωνσταντίνο Σπυρίδωνος, Θεμιστοκλή Σαχλή και Αθανάσιο Πανταζή, την 5η θέση η ομάδα με τους μαθητές Γεώργιο Κασσαβέτη, Στέφανο Λαζαρίδη και Απόστολο-Γεώργιο Τουλούπα και την 6η θέση η ομάδα με τις μαθήτριες Ρόζα-Κωνσταντίνα Λέκα, Ανθή Κασσαβέτη και Νικολίνα Κανέλλου.

Την έναρξη του Διαγωνισμού κήρυξε ο κύριος Ευάγγελος Ζώτος, Μαθηματικός, Τακτικό Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Υπεύθυνος Σύνταξης και Ύλης των Μαθηματικών Περιοδικών «Ευκλείδης». Ο κος Ζώτος συνεχάρη όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας τη σημασία των Μαθηματικών, τόσο σαν τρόπος σκέψης όσο και σαν εργαλείο στην καθημερινή μας ζωή και αλληλόδραση, ενώ παράλληλα έδωσε έμφαση στην αξία του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ομάδας.

Στο 2ο Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής συμμετείχαν τα σχολεία: 2ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, Σχολή Μωραΐτη, Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, Ελληνογαλλική Σχολή ΄΄Jeanne D’ Arc΄΄, Λύκειο Δροσιάς, 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, 10ο ΓΕΛ Περιστερίου, 10 ΓΕΛ Θρακομακεδόνων, Εκπαιδευτήρια Δούκα και Φροντιστήρια Μ.Ε. ΄΄Τσιάλας΄΄.

Η τελική κατάταξη των ομάδων μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης για τις κατηγορίες Γυμνασίου και Λυκείου έχει ως εξής :

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Θέση

Κωδικός ομάδας

Σχολείο

1

Γ22

ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ

2

Γ15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

3

Γ21

ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ

4

Γ51

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. “ΤΣΙΑΛΑΣ”

5

Γ13

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

6

Γ42

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

ΛΥΚΕΙΟ

Θέση

Κωδικός ομάδας

Σχολείο

1

Λ91

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ

2

Λ71

1ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3

Λ32

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “JEANNE D’ARC”

4

Λ15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

5

Λ11

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

6

Λ14

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που διαγωνίστηκαν και ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, τους καθηγητές, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό και τους αποφοίτους και μαθητές εθελοντές του Διαγωνισμού, που μέσω της συνεργασίας τους συντέλεσαν στη διεξαγωγή μιας άψογης διοργάνωσης.


Return to top of page