Skip links

1η και 3η θέση για το Γυμνάσιο, 2η και 3η θέση για το Λύκειο στον 5ο Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής που διοργάνωσε με επιτυχία η Εκπαιδευτική Αναγέννηση!

1η και 3η θέση για το Γυμνάσιο, 2η και 3η θέση για το Λύκειο στον 5ο Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής που διοργάνωσε με επιτυχία η Εκπαιδευτική Αναγέννηση!

Μια ημέρα γεμάτη γρίφους που βασιζόταν στη μαθηματική σκέψη και λογική είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν στον 5ο Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023.

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των μαθητών του Σχολείου μας, οι οποίοι κατατάχθηκαν σε υψηλές θέσεις στον Τελικό του Διαγωνισμού, τόσο στη βαθμίδα του Γυμνασίου όσο και στη βαθμίδα του Λυκείου. Πιο συγκεκριμένα:

Στην τελική κατάταξη του Γυμνασίου, την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα με τους μαθητές Qi Ziheng, Βασίλη Αποστολόπουλο και Αλέξανδρο Βούζα. Την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα των μαθητών Φίλιππου Γκερεδάκη, Λάμπρου Ιακωβάκη και Κωνσταντίνου Καραχάλιου.

Στην τελική κατάταξη του Λυκείου, τη 2η θέση κατέκτησε η ομάδα με τους μαθητές Άραν Ίκμπαλ – Κωστάκη, Αντωνία Καλκατζάκου και Μιχάλη Κούργιαλη. Στην 3η θέση κατατάχθηκε η ομάδα με τους μαθητές Γιάννη Γκαμαλέτσο, Ορέστη Ζηκούλη και Γιώργο Κλωνή.

Στην έναρξη του Διαγωνισμού απηύθυναν χαιρετισμό ο Δρ. Στέφανος Αρετάκης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και εκπροσωπώντας την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η Ειδική Σύμβουλος στο Αυτοτελές Γραφείο Προέδρου κυρία Γεωργία Λύτρα. Οι εκλεκτοί ομιλητές μίλησαν στο μαθητικό κοινό για τη σημασία και την αξία της μαθηματικής σκέψης και συνεχάρησαν το Σχολείο μας για την άρτια διοργάνωση.

Στο 5ο Διαγωνισμό Γρίφων Μαθηματικών & Λογικής συμμετείχαν: Φροντιστήρια Μ.Ε. Τσιάλας, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Ζάννειο Πρότυπο Γυμνάσιο, Φροντιστήριο Αλκή, 1ο Γυμνάσιο Πανοράματος, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce), Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Διονύσου, 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής, ΓΕΛ Βουλιαγμένης, ΓΕΛ Θρακομακεδόνων, ΓΕΛ Σχηματαρίου, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα με Λυκειακές Τάξεις, Πρότυπο Λύκειο Αγίων Αναργύρων, Λύκειο Αναβρύτων

Η τελική κατάταξη των ομάδων μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης για τις κατηγορίες Γυμνασίου και Λυκείου έχει ως εξής :

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Θέση

Κωδικός ομάδας

Σχολείο

1

Γ5

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

2

Γ13

Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας

3

Γ7

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

ΛΥΚΕΙΟ

Θέση

Κωδικός ομάδας

Σχολείο

1

Λ15

Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας

2

Λ54

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

3

Λ51

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που διαγωνίστηκαν και ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, στους καθηγητές Μαθηματικών, στο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό και κυρίως στους αποφοίτους και μαθητές εθελοντές του Διαγωνισμού, που συνέβαλαν με όρεξη, διάθεση και χαμόγελο στην επιτυχία της διοργάνωσης.


Return to top of page