Skip links

«Όλοι μαζί προστατεύουμε το περιβάλλον»

Οι μαθήτριες της Στ’ Δημοτικού, Ευαγγελία Νικοτιάν και Φανή Μήτρου, ήδη από τις αρχές της σχολικής χρονιάς πήραν την πρωτοβουλία να συνεργαστούν και να βρουν έναν τρόπο να συμβάλουν κι αυτές με τη σειρά τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παρατηρώντας κάποιους μαθητές να πετούν στον κάδο των απορριμμάτων το γεμάτο κουτί με τον χυμό τους, χωρίς να έχουν αδειάσει πρώτα τη συσκευασία, τους γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθούν με την ανακύκλωση. Δραστηριοποιήθηκαν, λοιπόν, έψαξαν πληροφορίες και οργάνωσαν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν όλους τους μαθητές του Σχολείου μας για την αξία της ανακύκλωσης και να τους ενημερώσουν σχετικά με τη διαδικασία και τα ανακυκλώσιμα υλικά, με στόχο όλοι από κοινού να αναλάβουν πιο ενεργητική δράση όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Έχουν ξεκινήσει και επισκέπτονται κάθε τμήμα ξεχωριστά και μετά το πέρας της παρουσίασής τους, αφού επιλύσουν τις απορίες των μαθητών, αφήνουν στην τάξη τους και μια σχετική αφίσα, την οποία σχεδίασαν ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό, ώστε να αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση της αξίας της ανακύκλωσης, του εθελοντισμού, καθώς και της ευθύνης που όλοι έχουμε απέναντι στο περιβάλλον.

Συγχαρητήρια στην Ευαγγελία και στη Φανή για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους!


Return to top of page