Skip links

«Χρυσές» διακρίσεις για τους μαθητές μας στο World Scholar’s Cup 2018

Πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι μαθητές του Σχολείου μας στο World Scholar’s Cup 2018 που διοργανώθηκε την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν «An Entangled World» και οι μαθητές κλήθηκαν να μελετήσουν ζητήματα που αφορούν τις τέχνες, την ιστορία, την επιστήμη, τα κοινωνικά ζητήματα και ειδικότερα ζητήματα επί των ανθρωπίνων σχέσεων.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν γραπτώς (collaborative writing) με τεστ πολλαπλών ερωτήσεων (scholar’s challenge & scholar’ s bowl) και με Debate τόσο ατομικά όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Μέσα σε ένα πλήθος μαθητών που συμμετείχαν στη διοργάνωση, οι μαθητές της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» ξεχώρισαν για τη συμμετοχή τους και εξασφάλισαν σπουδαίες διακρίσεις στις διάφορες κατηγορίες που διαγωνίστηκαν.

Στην κατηγορία Overall Champion Junior την 1η θέση κατέλαβε η Ομάδα των μαθητών Ασημίνας Νταή, Βαρβάρας Τσεκούρα και Παναγιώτη Διαμαντή.

Στην κατηγορία Overall Champion Senior την 1η θέση κατέλαβε η Ομάδα των μαθητών Χριστόφορου Δάβρη, Χαρίλαου – Ιωάννη Ιωάννου και Μαρίας – Ευρυδίκης Κανελλοπούλου.

Στην 1η θέση κατατάχθηκε στην κατηγορία Bowl Senior η Ομάδα με τους μαθητές Μαρία-Ευρυδίκη Κανελλοπούλου, Χαρίλαο-Ιωάννη Ιωάννου και Χριστόφορου Δάβρη.

Στην 1η θέση κατατάχθηκε η Ομάδα του Κωνσταντίνου Τσαγκάρη στην κατηγορία Challenge Senior και στην 1η θέση στην κατηγορία Debate Senior (ομάδα συνεργασίας από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και το St. Lawrence College).

H Ομάδα των μαθητών Ασημίνας Νταή, Βαρβάρας Τσεκούρα και Παναγιώτη Διαμαντή διακρίθηκαν στην 1η θέση στην κατηγορία Bowl Junior.

Στη 2η θέση στις κατηγορίες Debate Senior και Bowl Senior διακρίθηκε η Ομάδα με τους μαθητές Γιώργο Ευσταθόπουλο-Μπουτζούνη, Ελεάνα-Ραφαηλία Γώγου, Μαρίτα Ζαφειροπούλου.

Την 3η θέση στην κατηγορία Challenge Junior κατέλαβε η Ομάδα των μαθητών Ασημίνας Νταή, Βαρβάρας Τσεκούρα και Παναγιώτη Διαμαντή.

Στην κατηγορία Debate Senior στην 3η θέση κατατάχθηκε η Ομάδα με τους μαθητές Μαρία-Ευρυδίκη Κανελλοπούλου, Χαρίλαο-Ιωάννη Ιωάννου, Χριστόφορο Δάβρη.

Στην κατηγορία Debate Junior στην 3η θέση διακρίθηκε η Ομάδα με τους μαθητές Αντωνία-Ίρις Καλκατζάκου, Έλενα Μαραντίδη και Ηλέκτρα-Ελένη Οικονόμου.

Στην 3η θέση κατατάχθηκε ο μαθητής μας Χαρίλαος-Ιωάννης Ιωάννου στην κατηγορία Overall Student Senior.

Την 5η θέση κατέλαβε η Ομάδα των μαθητών Γιώργου Ευσταθόπουλου- Μπουτζούνη, Ελεάνας-Ραφαηλίας Γώγου και Μαρίτας Ζαφειροπούλου στην κατηγορία Overall Champion Senior.

Στην κατηγορία Junior School Top Scholar το Χρυσό Μετάλλιο απονεμήθηκε στη μαθήτριά μας Βαρβάρα Τσεκούρα και αντίστοιχα το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία Senior School Top Scholar στον μαθητή μας Κωνσταντίνο Τσαγκάρη.

Την 1η θέση στην κατηγορία Debate Champions Senior κατέλαβε ο μαθητής Κωνσταντίνος Τσαγκάρης και στην κατηγορία Writing Champions Senior ο μαθητής Αλέξανδρος Γροσομανίδης.

Τη 2η θέση στην κατηγορία Debate Champions Senior κατέλαβε η μαθήτρια Έλενα-Ραφαηλία Γώγου ενώ την 3η θέση ο μαθητής Χαρίλαος-Ιωάννης Ιωάννου.

Στη κατηγορία Challenge Subject Juniors η μαθήτρια Βαρβάρα Τσεκούρα βραβεύθηκε με Χρυσό Μετάλλιο στις θεματικές Arts, Science και All Subjects και τη 2η θέση στη θεματική Special Area, ενώ τη στη 2η θέση κατατάχθηκε και η μαθήτρια Ευθαλία Πρέκα στη θεματική Science.

Στην κατηγορία Challenge Subject Seniors την 1η θέση στη θεματική Arts κατέλαβε η μαθήτρια Μαρία-Ευρυδίκη Κανελλοπούλου και την 3η θέση η μαθήτρια Ελεάνα-Ραφαηλία Γώγου ενώ την 2η θέση στη θεματική Social Studies Senior κατέλαβε ο μαθητής Κωνσταντίνος Τσαγκάρης.

Στην κατηγορία Champion Scholar Junior στην 6η θέση κατατάχθηκε η μαθήτρια Βαρβάρα Τσεκούρα και στην 13η θέση η μαθήτρια Ελένη-Ηλέκτρα Οικονόμου.

Επιπλέον 51 Ασημένια Μετάλλια απονεμήθηκαν στις 7 Ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση, ανάμεσα στις οποίες ήταν 4 Ομάδες Junior, 3 Ομάδες Senior και επιπροσθέτως η συμμετοχή του μαθητής της Γ’ Λυκείου Κωνσταντίνου Τσαγκάρη που συμμετείχε με Ομάδα Συνεργασίας στην κατηγορία Senior μαζί με δυο μαθητές του St. Lawrence College.

Η σύνθεση των Ομάδων ήταν η παρακάτω :

Junior:

  • Βαρβάρα Τσεκούρα, Ασημίνα Νταή, Παναγιώτης Διαμαντής
  • Χαρά Κονταξάκη, Αλίνα Μπογδάνου, Φίλιππος Φραγκιάς
  • Δέσποινα-Θεοδώρα Σπίνου, Μαρία Κωστοπούλου, Ευθαλία Πρέκα
  • Αντωνία-Ίρις Καλκατζάκου, Ελένη-Ηλέκτρα Οικονόμου, Έλενα Μαραντίδη

Senior:

  • Μαρία-Ευρυδίκη Κανελλοπούλου, Χαρίλαος-Ιωάννης Ιωάννου, Χριστόφορος Δάβρης
  • Γιώργος Ευσταθόπουλος-Μπουτζούνης, Ελεάνα-Ραφαηλία Γώγου, Μαρίτα Ζαφειροπούλου
  • Αλέξανδρος Γροσομανίδης, Πέτρος Κοτζαναστάσης, Γιώργος Μουσελάς

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι και οι 7 Ομάδες του Σχολείου μας αλλά και η Ομάδα Συνεργασίας προκρίθηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά, στο Global Round που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο, στη Βαρκελώνη.

Την προπόνηση των μαθητών πραγματοποίησε η κυρία Χριστίνα Καραβά (Δικηγόρος, MSc, Προπονήτρια Ρητορικής), η οποία και τους συνόδευσε μαζί με τον κύριο Μανώλη Πολυχρονίδη και τις κυρίες Τίνα Καραμπέτσου, Ζήνα Πίσσαρη, Νατάσα Τερλεξή και Κάλλια Θερμού.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εξαίρετη συμμετοχή τους καθώς και στην κυρία Χριστίνα Καραβά για την άρτια προετοιμασία τους.


Return to top of page