Skip links

Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τις Μαθητικές Κοινότητες της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης»

Με χαρούμενη διάθεση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που πλησιάζουν, οι Μαθητικές Κοινότητες του Σχολείου μας διοργανώνουν το ετήσιο Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρες 10:30-19:30 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρες 10:30-16:30 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και απόφοιτοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη Διοίκηση του Σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Σύλλογο Αποφοίτων, έχοντας ως στόχο να μεταδώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και να υλοποιήσουν ακόμα έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό!

Για τη φετινή χρονιά οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και έχουν ως επίκεντρο παιδιά που μας χρειάζονται δίπλα τους.

Με τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από το Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar θα εξασφαλιστεί η αγορά ενός Ινοπτικού Βρογχοσκόπιου και ενός Τροχήλατου Δύσκολου Αεραγωγού, που θα γίνουν δωρεά στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού». Η αγορά τους είναι απαραίτητη για την άρτια λειτουργία του Νοσοκομείου και θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες χιλιάδες παιδιών που νοσηλεύονται. Κατά την εισαγωγή στην αναισθησία, η αδυναμία υποστήριξης του αεραγωγού και του αερισμού του ασθενούς για περισσότερο από μερικά λεπτά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Λόγω του υψηλού κόστους του εξοπλισμού πολλά νοσοκομεία δεν τη διαθέτουν.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ΑΜΕΑ «Αγάπη για Ζωή» με στόχο τη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την αγορά φόρμας – κοστούμι ηλεκτρομυοδιέγερσης για τον επτάχρονο Γιάννη. Ο Γιάννης γεννήθηκε στις 8/12/2012 και πάσχει από υπερτονική μορφή εγκεφαλικής παράλυσης του τύπου της σπαστικής τετραπληγίας και παρουσιάζει σοβαρές κινητικές διαταραχές. Ο Γιάννης έχει κάνει αρκετά χειρουργεία, χρειάζεται να υποβληθεί σε δυο ακόμα και, για να περπατήσει, είναι απαραίτητο να αγοραστεί ο ειδικός εξοπλισμός.

Τέλος, μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί για την αγορά εξοπλισμού για το  Νέο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Πειραιά. Ο Οργανισμός που καθημερινά μεριμνά με το σπουδαίο έργο του «να μην υπάρχει κανένα παιδί χωρίς χαμόγελο» και αναγνωρίζοντας την απόλυτη ανάγκη για την ολιστική υποστήριξη κάθε παιδιού, έχει δημιουργήσει τα Κέντρα Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, τα  οποία  παρέχουν τοπικά όλες τις υπηρεσίες σε επίπεδο πρόληψης και παρέμβασης στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας σε κάθε παιδί και την οικογένειά του.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες, γευστικά εδέσματα από το ειδικά διαμορφωμένο «Γλυκοπωλείο», θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, βιβλία για όλες τις ηλικίες, είδη δώρων, πλούσια Λαχειοφόρος Αγορά, coffee corner με ιδιαίτερα αρώματα καφέ, χορταστικές κρέπες και popcorn και μια Χριστουγεννιάτικη Ταβέρνα με ξεχωριστές γεύσεις θα είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για ένα διήμερο γεμάτο Χριστούγεννα!

Ξεχωριστή θα είναι και η παρουσία του Συλλόγου Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που με φαντασία, δημιουργικότητα και πολύ κέφι θα διοργανώσει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους!

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρες 10:00-13:00 το Σχολείο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων θα πραγματοποιήσουν την ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος.

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Μέντα 88» και η ιστοσελίδα www.4moms.gr  

«Τα Χριστούγεννα είναι Εδώ» και σας περιμένουμε να τα ζήσουμε μαζί σ’ ένα διήμερο γεμάτο χαρά, φαντασία, δημιουργικότητα, αγάπη, ομαδικότητα και εθελοντισμό!


Return to top of page