Skip links

Υψηλές θέσεις για τους μαθητές του Σχολείου μας στο International Competition for Young Debaters

Εξαίρετες ήταν οι συμμετοχές μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στο ετήσιο τουρνουά ICYD (International Competition for Young Debaters – Greek Round) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024. Στο τουρνουά έλαβαν μέρος 97 μαθητές έως 15 ετών, καθώς και 32 κριτές και προπονητές από 15 ιδιωτικά αγγλόφωνα και ελληνόφωνα σχολεία.

Στις ομαδικές κατατάξεις (Team Tab), με μεγάλη επιτυχία και με μόλις ένα πόντο μακριά από τους Ημιτελικούς, η ομάδα των μαθητών Εβίτα Πολιτάκου και Στυλιανού Κατρίνη κατετάγη στην 10η θέση από τις συνολικά 48.

Με εξίσου μεγάλη επιτυχία η ομάδα των μαθητριών Τζωρτζίνας Ηλιοπούλου και Τατιανής Θεοδόση κατετάγη στην 11η θέση, επίσης με ένα μόλις πόντο μακριά από τους Ημιτελικούς.

Εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις σημείωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας και στις ατομικές κατατάξεις ομιλητών (Speaker Tab) :

Με εξαιρετική επιτυχία η μαθήτρια Εβίτα Πολιτάκου κατετάγη ως ομιλήτρια 13η, ανάμεσα σε 97 ομιλητές συνολικά.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση: Τζωρτζίνα Ηλιοπούλου, Τατιανή Θεοδόση, Ζένια Ιωαννίδη, Αριάδνη Σιφναίου, Βαλέρια Σταυρινίδη, Στυλιανός Κατρινης, Εμμελεια Κωνσταντινιδη, Υβόννη Πετρογιάννη, Εβίτα Πολιτάκου, Δώρα Χατζηγεωργίου.

Οι αγώνες του ICYD, οι οποίοι ακολουθούν το τυπικό του Βρετανικού Κοινοβουλίου (British Parliamentary Style), αποτελούν πρωτοβουλία των κορυφαίων Αγγλικών πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Cambridge και διοργανώνονται σε προκριματική φάση σε πολλές χώρες.

Οι 48 διμελείς ομάδες διαγωνίστηκαν σε τρεις προκριματικούς γύρους στα ακόλουθα θέματα:

Round 1 THW implement a tax on sugary drinks

Round 2 THBT the government should build, own, and allocate all housing Round 3 In countries with a state alternative, THW ban private healthcare Οι 8 ομάδες προκρίθηκαν στους Ημιτελικούς στο ακόλουθο θέμα:

THP a world where humans do not feel anger

Τις μαθήτριες και μαθητές προετοίμασαν οι προπονητές Debate του Ομίλου Forensics, η κυρία Μαριλένα Χατζηκώστα και ο κύριος Μωυσής Ταραμπουλούς υπό την καθοδήγηση της Υπεύθυνης του ομίλου Forensics και επίτιμου μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Forensics κυρίας Δάφνης Ρεμούνδου.


Return to top of page