Skip links

Το Πρόγραμμα «Ονειρεύομαι Σοφά» στη ΣΤ’ Δημοτικού

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν πρόσφατα στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ονειρεύομαι Σοφά».

Κατά τη διάρκεια ενός δίωρου μαθήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών οι μαθητές του Σχολείου μας ενημερώθηκαν για τα θέματα της ασφάλειας μιας επιχείρησης, του κινδύνους που χρειάζεται να προλαμβάνει και τις αποζημιώσεις που της διασφαλίζει μια τέτοιου είδους στρατηγική.

Επιπλέον, πήραν πληροφορίες για τα είδη προσωπικής και επαγγελματικής ασφάλειας, καθώς και για το πλήθος των παραμέτρων που πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ένας νέος επιχειρηματίας, πριν ξεκινήσει μια δική του επιχείρηση προκειμένου να μεγιστοποιήσει το ποσοστό επιτυχίας της.

Το Πρόγραμμα «Ονειρεύομαι Σοφά» οργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που ιδρύθηκε το 2005. Αποτελεί μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οργανισμού στην Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται με τη χορηγία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών της Ελλάδας απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και έχει ως βασικό σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στην καθημερινή μας ζωή (προσωπική και επαγγελματική) και παράλληλα την ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης στη μαθητική κοινότητα της χώρας.

Μέσω του Προγράμματος «Ονειρεύομαι Σοφά» προωθείται ο οικονομικός αλφαβητισμός των μαθητών, η εξοικείωσή τους με τους όρους της επιχειρηματικότητας, των κινδύνων, της πρόληψης και τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, και η δυνατότητα των νέων να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://dreamwisely.gr/.


Return to top of page