Skip links

Το ηλιακό μας σύστημα μέσα από το τηλεσκόπιο των μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας, καθώς και της πρόσφατης εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Πλανητάριο, οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού του Σχολείου μας ανέλαβαν να παρουσιάσουν οι ίδιοι το τελευταίο κεφάλαιο της 1ης Ενότητας, με τη μορφή ομαδικών εργασιών, που αφορούσαν τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και καθεμία ανέλαβε να παρουσιάσει κάποιες βασικές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για κάθε πλανήτη είτε σε χαρτόνι είτε ηλεκτρονικά, μέσω PowerPoint. Μια ομάδα έπρεπε να παρουσιάσει στοιχεία για τον Ήλιο, τον ρόλο του στο Ηλιακό Σύστημα και τη θέση του στον Γαλαξία μας, ενώ όλες οι ομάδες διαμόρφωσαν μικρές, αναγνωριστικές ταυτότητες για κάθε πλανήτη ξεχωριστά. Μερικές ομάδες μάλιστα, εμπνευσμένες από τα ευρήματά τους, δημιούργησαν όμορφες  και εντυπωσιακές κατασκευές.

Οι μαθητές έγιναν για μια ώρα «δάσκαλοι» και προσπάθησαν να εξηγήσουν στους συμμαθητές τους  ό,τι  είχε ανακαλύψει η κάθε ομάδα για τον δικό της πλανήτη, ενώ αντάλλαξαν και  απόψεις σχετικά με την εξερεύνηση του διαστήματος και τα επιτεύγματα του ανθρώπου στον συγκεκριμένο τομέα. Αναμφίβολα, η όλη διαδικασία τους βοήθησε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να καλλιεργήσουν τον προφορικό τους λόγο και τη δημιουργικότητά τους.


Return to top of page