Skip links

Το ηλιακό μας σύστημα από τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας και με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη στο Πλανητάριο, οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού ανέλαβαν να παρουσιάσουν οι ίδιοι την ενότητα για τους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος, με τη μορφή ομαδικών εργασιών.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και καθεμία ανέλαβε να παρουσιάσει κάποιες σημαντικές πληροφορίες και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό για κάθε πλανήτη, είτε σε χαρτόνι είτε μέσω ηλεκτρονικών παρουσιάσεων PowerPoint.

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα ανέλαβε να παρουσιάσει στοιχεία για τον Ήλιο, τον ρόλο του στο Ηλιακό Σύστημα και τη θέση του στον Γαλαξία, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες διαμόρφωσαν μικρές, αναγνωριστικές ταυτότητες για κάθε πλανήτη ξεχωριστά.

Οι μαθητές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης πήραν το ρόλο του δασκάλου και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τις πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει η κάθε ομάδα για το δικό της πλανήτη και ανέπτυξαν διάλογο σχετικά με την εξερεύνηση του διαστήματος αλλά και τα ανθρώπινα επιτεύγματα.

Το αποτέλεσμα της δράσης ήταν ιδιαίτερα θετικό δεδομένου ότι οι μαθητές εμπλούτισαν τις γνώσεις τους, καλλιέργησαν τον προφορικό λόγο και τη δημιουργικότητά τους και ανέμεναν με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο.


Return to top of page