Skip links

Το «Δρακοπαραμύθι» της Ε΄ Δημοτικού

Στην ενότητα της Γλώσσας «Η ζωή στην πόλη» οι μαθητές και οι μαθήτριες της             Ε΄ Δημοτικού επεξεργάστηκαν κείμενα σχετικά με τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Αξιοποίησαν τόσο το σχολικό βιβλίο του συγκεκριμένου μαθήματος όσο και διαθεματικά τα σχολικά εγχειρίδια άλλων μαθημάτων , για παράδειγμα της Γεωγραφίας.   Συμπληρωματικά με τη χρήση νέων τεχνολογιών συγκέντρωσαν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας των πόλεων , τα πλεονεκτήματα της ζωής σε αυτές καθώς και τα σημαντικά προβλήματα των κατοίκων τους. Τα τελευταία , μάλιστα, είχαν τη χαρά να τα δουν να … «ζωντανεύουν» μέσα από το κείμενο «ΔΡΑΚΟΠΑΡΑΜΥΘΙ»της σπουδαίας συγγραφέως Αγγελικής Βαρελλά .

Αυτό έδωσε έμπνευση στους μαθητές και τις μαθήτριές μας να οπτικοποιήσουν τα προβλήματα των κατοίκων σε δράκους – όπως κάνει άλλωστε πολύ εύστοχα και η ίδια η συγγραφέας – και με αυτούς να στολίσουν τα ταμπλό των αιθουσών τους. Παράλληλα, καλλιεργώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μπήκαν στη διαδικασία να συνεχίσουν το Δρακοπαραμύθι προσθέτοντας δικούς τους ήρωες και δίνοντας το δικό τους μήνυμα για τη σύγχρονη ζωή. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν εντυπωσιακό και μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε την πραγματικότητα μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Η όρεξη και η δράση δεν σταματά , όμως, εδώ! Ορισμένα κείμενα περνούν από το χαρτί στο ψηφιακό βιβλίο μέσω του λογισμικού storyjumper. Σε δυάδες τα παιδιά αφιερώνουν χρόνο και ενισχύοντας τις ψηφιακές τους δεξιότητες δημιουργούν σελίδα – σελίδα το δικό τους βιβλίο από το μηδέν. Σημαντικό εργαλείο τους σε αυτό το εγχείρημα αποτελούν οι νέες υπερσύγχρονες διαδραστικές οθόνες αφής που έχουν στις αίθουσές τους εξοικειώνοντας τα παιδιά μας ακόμα περισσότερο με την τεχνολογία και βοηθώντας τα να διακρίνουν τη συμβολή της στην εκπαίδευση!

Ενδεικτικές δουλειές των παιδιών μπορείτε να απολαύσετε εδώ!

https://www.storyjumper.com/book/read/118363102/61916d96bfff1


 

Return to top of page