Skip links

Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Με συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Γ’ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, ακολουθώντας στο ακέραιο όλες τις οδηγίες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του Covid – 19.

Το προαύλιο του Σχολείου κατέκλυσε το θερμό χειροκρότημα των γονέων, των εκπαιδευτικών, της Διοίκησης και της Διεύθυνσης που ήταν παρόντες σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή όλων των μαθητών, που είναι η ολοκλήρωση της σχολικής ζωής και το καλωσόρισμα της επόμενης μέρας στην ενήλικη ζωή!

Η Γενική Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Έρι Μαντά καλωσόρισε το κοινό και απηύθυνε έναν ζεστό χαιρετισμό στους Αποφοίτους του 2021. Η κα Μαντά συνεχάρη το σύνολο των μαθητών για την επιμονή τους, την πρόοδό τους και όλα τα σπουδαία βήματα που έκαναν κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς λόγω της πανδημίας και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν την πορεία της ζωής τους πλουτίζοντας τις γνώσεις τους, καλλιεργώντας την  παιδεία τους και τις αξίες τους και αναπτύσσοντας αδιάκοπα κάθε πτυχή της προσωπικότητάς τους και του χαρακτήρα τους.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης απένειμε τα Αναμνηστικά Αποφοίτησης και τις Βεβαιώσεις Μελών του Συλλόγου Αποφοίτων και ο Υποδιευθυντής του Λυκείου κύριος Αντώνης Ασημομύτης και συντονιστής της Τελετής Αποφοίτησης εκφώνησε τα ονόματά τους.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κος Ι. Σιδέρης συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για το σύνολο της επιτυχημένης διαδρομής της σχολικής τους ζωής, ευχαρίστησε τους γονείς τους για τη γόνιμη συνεργασία και ευχήθηκε στους Αποφοίτους να έχουν μια ζωή γεμάτη με στόχους και όνειρα που θα γίνονται πραγματικότητα.

Ακολούθησε η απονομή Βραβείων και Επαίνων:

Τα Βραβεία Ιδρυτών απένειμε η κυρία Όλγα Αντωνοπούλου στη Μάνια Ζωγράφου και ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος στον Δημήτρη Κατσαούνο.

Το Βραβείο «Έρι Μαντά» απένειμε η κα. Ε. Μαντά στον μαθητή Χάρη Ιωάννου.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη απένειμε τα Βραβεία Ανθρωπιστικών Σπουδών στις μαθήτριες Ουρανί Μορώνη και Μαρίτα Ζαφειροπούλου.

Το Βραβείο Μαθηματικών απένειμε ο καθηγητής Μαθηματικών κύριος Κωνσταντίνος Λάττας στη μαθήτρια Μάνια Ζωγράφου.

Ο καθηγητής Μαθηματικών κύριος Σταύρος Κουρεντζής απένειμε τους Επαίνους Μαθηματικών στους μαθητές Αποστόλη Κανέλλη, Αλέξανδρο Μαρκόπουλο και Θεοδώρα Γκρέκη.

Τα Βραβεία EUSO απονεμήθηκαν από τον καθηγητή Βιολογίας κύριο Αντώνη Κριμιτζά στη μαθήτρια Μάνια Ζωγράφου, από τον καθηγητή Φυσικής κύριο Σταμάτη Παπουτσή στον μαθητή Γιώργο Ευσταθόπουλο – Μπουτζούνη και από την καθηγήτρια Χημείας κυρία Λεωνή Παναγιωτοπούλου στη μαθήτρια Αργυρώ Κυπαρίσση.

Ο καθηγητής Φυσικής κύριος Κωνσταντίνος Τσιγαρίδης απένειμε τα Βραβεία Φυσικής στους μαθητές Μάνια Ζωγράφου και Αποστόλη Κανέλλη, τον Έπαινο Φυσικής στον Γιώργο Ευσταθόπουλο – Μπουτζούνη και Εύφημο Μνεία στην Ηλιάνα Σαλεμή.

Τα Βραβεία Formula 1 in Schools απένειμε ο IT Manager του Σχολείου και Προπονητής Ρομποτικής και F1 in Schools κύριος Δημήτρης Μωραΐτης στους μαθητές Θανάση Ζαχαρόπουλο, Αποστόλη Κανέλλη και Βασίλη Τσάδαρη.  

O Προπονητής F1 in Schools κύριος Γιάννης Τούντας απένειμε τους Επαίνους Formula 1 in Schools στους μαθητές Γιώργο Ευσταθόπουλο – Μπουτζούνη και Μάνια Ζωγράφου.

Το Βραβείο Πληροφορικής απονεμήθηκε στον μαθητή Παναγιώτη Νικολόπουλο από τον IT Manager και Υπεύθυνο Πληροφορικής κο. Δ. Μωραϊτη.

Ο Διευθυντής του Λυκείου κος Ι. Σιδέρης και η καθηγήτρια Οικονομικών κυρία Πηγή Λιαγκρή απένειμαν τους Επαίνους Οικονομίας & Επιχειρείν στην ομάδα των μαθητών Κυριάκου Γλύκου, Χριστόφορου Δάβρη, Άννας Δέδε, Θεώνης Εξαρχέα, Θανάση Ζαχαρόπουλου, Δημήτρη Κατσαούνου, Ουρανί Μορώνη, Μιχαήλ Νικολάου, Παναγιώτη Νικολόπουλου, Άννας Ξηροπαϊδη, Ελένης Ρούση και Ηλιάνας Σαλεμή.

Τα Βραβεία Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα απένειμε η καθηγήτρια Φιλόλογος κυρία Δέσποινα Διαθεσοπούλου στους μαθητές Ειρήνη Αβράμη, Θεώνη Εξαρχέα, Μαρίτα Ζαφειροπούλου και Παναγιώτη Νικολόπουλου και η καθηγήτρια Φιλόλογος κυρία Άννα Κουρδή στον μαθητή Κυριάκο Γλύκο.

Τους Επαίνους Ρητορικής στην Ελληνική Γλώσσα απένειμε στις μαθήτριες Ινώ Σπίνου και Άννα Ξηροπαϊδη η καθηγήτρια Φιλόλογος κα. Δ. Διαθεσοπούλου.

Το 1ο Βραβείο Ρητορικής Τέχνης στην Αγγλική Γλώσσα απονεμήθηκε στον Χάρη Ιωάννου και το 2ο Βραβείο στον Χριστόφορο Δάβρη από τη Δικηγόρο και Πολιτική Επιστήμονα κυρία Κάλλια Θερμού.

Η κα Κ. Θερμού απένειμε τους Επαίνους Ρητορικής Τέχνης στην Αγγλική Γλώσσα στους μαθητές Αγγελική Βυτόγιαννη, Μάνια Ζωγράφου, Γιώργο Ευσταθόπουλο – Μπουτζούνη, Δημήτρη Κατσαούνο, Ουρανί Μορώνη, Στέλλα Εξαρχέα και Μαρίτα Ζαφειροπούλου.

Τα Βραβεία Εικαστικών απονεμήθηκαν από την Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Ελένη Αυγέρη στις μαθήτριες Ασπασία Βαλιράκη και Μαίρη Πάτση.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν Αναφορές για τις διακρίσεις και τις συμμετοχές σε Διαγωνισμούς Εικαστικών στους μαθητές και στις μαθήτριες Ασπασία Βαλιράκη, Πέτρο Βολικάκη, Αγγελική Βυτόγιαννη, Κυριάκο Γλύκο, Θεώνη Εξαρχέα, Χάρη Ιωάννου, Δανάη Καμούτση, Θεοδώρα Κελεπούρη, Ειρήνη Κουτρουλού, Μιχάλη Νικολάου, Παναγιώτη  Νικολόπουλο, Μαίρη Πάτση, Μυρτώ Πολίτη, Σίσσυ Πράσινου, Ηλιάνα Σαλεμή, Δημήτρη Φερεντίνο, Ελίζα Χαραλαμπάκη.

Τα Βραβεία Θεάτρου απονεμήθηκαν από τον Θεατρολόγο κύριο Νικόλα Ράπτη στους μαθητές Δημήτρη Κατσαούνο, Ζωή Κουρλαμπά και Αλέξανδρο Χαλάτση.

Τους Επαίνους Αθλητισμού απένειμε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κυρία Μαρία Λυκουργιώτη στους μαθητές Θεοδώρα Γκρέκη, Μαρίτα Ζαφειροπούλου, Πέτρο Κοτζαναστάση, Στέλλα Κουρεντζή και Αντωνία Σκιαθίτη.

Τον Έπαινο Αθλητισμού για τις διακρίσεις του στο Σκάκι απένειμε ο Προπονητής στο Σκάκι κύριος Γιώργος Δέτσης στον μαθητή Κωνσταντίνο Κούρτα.

Τα Βραβεία Ακαδημαϊκής Επίδοσης απονεμήθηκαν από τον κο Ι. Σιδέρη στους μαθητές Σωτήρη Μωραϊτη, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και Μάσιμο Ρόλλα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Διευθυντή του Προγράμματος GCE κύριο Νίκο Αποστολόπουλο και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης του Προγράμματος GCE κύριο Σταύρο Ορφανογιάννη οι οποίοι συνεχάρησαν όλους τους Αποφοίτους για την έως τώρα πορεία τους και τους ευχήθηκαν τα επόμενα βήματά τους να είναι επιτυχημένα και γεμάτα γνώσεις και νέες εμπειρίες ζωής.

Ο κος Σ. Ορφανογιάννης απένειμε τις Βεβαιώσεις GCE στους μαθητές και στις μαθήτριες του Προγράμματος.

Στη συνέχεια ο κος Δ. Αντωνόπουλος απένειμε το Βραβείο Ακαδημαϊκής Επίδοσης στην Αφροδίτη Σταύρου για την επιτυχή αίτησή της στο London School of Economics.

Ο κος Ν. Αποστολόπουλος απένειμε τα Βραβεία Άριστων Ακαδημαϊκών Επιδόσεων στους μαθητές Θεοδώρα Γκρέκη και Χάρη Ιωάννου.

Στη συνέχεια η κα. Ε. Μαντά ανήγγειλε την Εγγραφή στον Σύλλογο Αποφοίτων και κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Δημήτριο Σκλάβο ο οποίος καλωσόρισε τους νέους Αποφοίτους στη μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και τόνισε ότι μέσα από τη συμμετοχή τους στον Σύλλογο, θα έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σε κοινές δράσεις, να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Ο κος Δ. Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια του δικού του χαιρετισμού συνεχάρη τους Αποφοίτους για την επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός τόσο σπουδαίου σταδίου της ζωή τους. Ο κος Δ. Αντωνόπουλος τόνισε με βεβαιότητα ότι όλοι οι Απόφοιτοι στο σύνολό τους έχουν καλλιεργήσει όλα τα εφόδια και τις δεξιότητες για να εξελιχθούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία σε ο,τι κάνουν στη ζωή τους, ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη και εξέφρασε την υπερηφάνεια του   που ακόμα μια Τάξη Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης παραδίδεται στους κόλπους της Κοινωνίας και του Κόσμου.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν οι Τελειόφοιτοι του Σχολείου Αργυρώ Κυπαρίσση, Δημήτρης Κατσαούνος, Δανάη Καμούτση, Στυλιανή Εξαρχέα, Θεοδώρα Κελεπούρη, Μαρίτα Ζαφειροπούλου και Ινώ Σπίνου οι οποίοι μέσα από τις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στα χρόνια της σχολικής τους ζωής, στις αναμνήσεις, στις σχέσεις και στις φιλίες που δημιούργησαν. Όλοι τους ευχαρίστησαν το Σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους για όλα όσα τους πρόσφεραν απλόχερα και συνέβαλαν καθοριστικά στη σφυρηλάτηση της ολοκληρωμένης προσωπικότητάς τους και ανεξαιρέτως όλοι ανέφεραν ότι τα μαθητικά τους χρόνια θα αποτελούν αναντικατάστατο σημείο αναφοράς στο οποίο πάντα θα επιστρέφουν.

Το video που ακολούθησε αποτέλεσε ένα άλμπουμ από στιγμές που ζωντάνεψε αναμνήσεις, μαθήματα, εκδρομές, διαγωνισμούς, αθλήματα, σχέσεις και στιγμές μιας διαδρομής που ολοκληρώθηκε και υποδέχτηκε μια νέα που είναι γεμάτη με όνειρα, υψηλούς στόχους και φωτεινό μέλλον. Ο χρόνος γύρισε για λίγο πίσω και όλοι οι μαθητές έκαναν ένα νοερό ταξίδι στο παρελθόν και θυμήθηκαν το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Όλοι οι Τελειόφοιτοι γέλασαν, θυμήθηκαν και νοστάλγησαν όλες εκείνες τις στιγμές του παρελθόντος που διαμόρφωσαν το όμορφο παρόν τους!

Στη δεξίωση που ακολούθησε προς τιμήν των Αποφοίτων δόθηκε η ευκαιρία γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι να τους συγχαρούν για ακόμα μια φορά, να τους ευχηθούν και να βγάλουν  αναμνηστικές φωτογραφίες.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, η Διεύθυνση και η Διοίκηση του Σχολείου ευχήθηκαν σε όλους του Αποφοίτους του 2021 επιτυχία στους στόχους τους, κάθε τους όνειρο να γίνει πραγματικότητα που θα τους ανοίγει τους δρόμους για μια δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή.


Return to top of page