Skip links

Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Με συναισθήματα συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Γ΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023.

Το ζεστό χειροκρότημα των οικογενειών, των εκπαιδευτικών, της Διοίκησης και της Διεύθυνσης κατέκλυσε το προαύλιο του Σχολείου σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή όλων των μαθητών που είναι η ολοκλήρωση της σχολικής ζωής και το καλωσόρισμα της επόμενης μέρας στην ενήλικη ζωή!

Ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης καλωσόρισε το κοινό και απηύθυνε τον χαιρετισμό του στους Αποφοίτους του 2023. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κος Ι. Σιδέρης συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για το σύνολο της επιτυχημένης διαδρομής της σχολικής τους ζωής, ευχαρίστησε του γονείς για τη γόνιμη συνεργασία και ευχήθηκε στους Αποφοίτους να έχουν μια ζωή γεμάτη στόχους και όνειρα που θα πραγματώνονται.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης απένειμε τα Αναμνηστικά Αποφοίτησης και τις Βεβαιώσεις Μελών του Συλλόγου Αποφοίτων και ο Υποδιευθυντής του Λυκείου κύριος Αντώνης Ασημομύτης και συντονιστής της Τελετής Αποφοίτησης εκφώνησε τα ονόματά τους.

Ακολούθησε η απονομή Βραβείων και Επαίνων:

Τα Βραβεία Ιδρυτών απένειμε η κυρία Όλγα Αντωνοπούλου στον Θάνο Κοτσόκολο και ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος στον Γιάννη Γκαμαλέτσο.

Το Βραβείο «Έρι Μαντά» απένειμε η κυρία Όλγα Αντωνοπούλου στη Χαρά Κονταξάκη.

Ο κος Ι. Σιδέρης απένειμε τα Βραβεία Ακαδημαϊκής Επίδοσης στον Ξενοφώντα Μορώνη, στη Μαριλένα Νικολάου, στον Θάνο Κοτσόκολο, στον Διονύση Κανέλλη, στην Ελεάννα Κρινάκου, στον Άραν Ίκμπαλ – Κωστάκη, στον Ηλία Μαρκόπουλο και στον Ιάσονα Βαλιάδη.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη απένειμε τους Επαίνους Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Χαρά Κονταξάκη, στην Πελαγία Γκόγκα, και στον Ηλία Σεφεριάδη.

Η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Ελένη Αυγέρη απένειμε τις Εύφημες Μνείες Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Βαντίνα Αραβαντινού, στην Αλεξία – Μαρίνα Καραγιάννη, στη Μαντώ Κουντούρη, στον Άραν Ίκμπαλ – Κωστάκη και στον Ρωμανό Λοβέρδο.

Το Βραβείο Μαθηματικών απένειμε ο καθηγητής Μαθηματικών κύριος Κωνσταντίνος Λάττας στη Μαριλένα Νικολάου.

Ο καθηγητής Μαθηματικών κύριος Σταύρος Κουρεντζής απένειμε τους Επαίνους Μαθηματικών στον Ορέστη Ζηκούλη και στον Άραν Ίκμπαλ Κωστάκη.

Ο καθηγητής Μαθηματικών κύριος Κωνσταντίνος Σχίζας απένειμε τις Εύφημες Μνείες Μαθηματικών στον Νίκο Ανάγνου, στον Ιάσονα Βαλιάδη, στον Γιάννη Γκαμαλέτσο, στον Στέλιο Δεριζιώτη, στην Αντωνία Καλκατζάκου, στον Νίκο Κλάδη, στον Γιώργο Κλωνή, στον Μιχάλη Κούργιαλη, στον Ξενοφών Μορώνη, στην Ευαγγελία Φούντα και στον Παναγιώτη Φούντα.

Ο καθηγητής Φυσικής κύριος Θανάσης Τασούλας απένειμε το Βραβείο Φυσικής – Αστρονομίας στον Ορέστη Ζηκούλη.

Τον Έπαινο Φυσικής απένειμε ο καθηγητής Φυσικής κύριος Σταμάτης Παπουτσής στον Θάνο Κοτσόκολο. 

Το Βραβείο Βιολογίας απένειμε στον Νίκο Ανάγνου ο καθηγητής Βιολογίας κύριος Ιορδάνης Ξαγοράρης.

Ο καθηγητής Χημείας κύριος Αχιλλέας Μπουριάζος απένειμε τα Βραβεία Χημείας στον Νίκο Ανάγνου και στον Διονύση Κανέλλη.

Τα Βραβεία F1 in Schools απένειμε ο IT Manager του Σχολείου και Προπονητής F1 in Schools κύριος Δημήτρης Μωραΐτης στους Ιάσονα Βαλιάδη, Διονύση Κανέλλη και Ξενοφών Μορώνη.

Τα Βραβεία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απένειμε ο Προπονητής Ρομποτικής κος Δ. Μωραΐτης στους Γιάννη Γκαμαλέτσο, Ορέστη Ζηκούλη, Διονύση Κανέλλη, Γιώργο Κλωνή και Θάνο Κοτσόκολο.

Ο κος Δ. Μωραΐτης απένειμε την Εύφημο Μνεία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στον Κωνσταντίνο Μουστακάκη. 

Το Βραβείο Πληροφορικής απένειμε ο καθηγητής Πληροφορικής κύριος Οδυσσέας Μηχανετζής στον Ορέστη Ζηκούλη και στον Άραν Ίκμπαλ – Κωστάκη.

Το Βραβείο Οικονομικών απένειμε στον Γιάννη Γκαμαλέτσο και στον Νικόλα Κλάδη η καθηγήτρια Οικονομικών κυρία Πηγή Λιαγκρή.

Η κα Π. Λιαγκρή απένειμε τους Επαίνους και τις Εύφημες Μνείες Οικονομικών στον Ματτέο Παλαμάρη, στον Μάξιμο Αγγελόπουλο, στον Ορέστη Ζηκούλη, στον Βασίλη Κολιοθωμά, στη Θάλεια Κοντάκου, στον Μιχαήλ Κούργιαλη, στον Παντελή Λιακόπουλο, στον Σταμάτη Μαλτζή, στον Κωνσταντίνο Μουστακάκη, στον Αριστείδη Παπαϊωάννου, στη Θεοδώρα Πασχάλη και στην Όλγα Ρούση.

Οι καθηγήτριες Φιλόλογοι κυρίες Δέσποινα Διαθεσοπούλου, Άννα Κουρδή και Έλλη Τσενέ απένειμαν τους Επαίνους Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα στη Χαρά Κονταξάκη, στην Άρτεμις Μαρκοπούλου, στον Ρωμανό Λοβέρδο και στον Κωνσταντίνο Κάτσικα.

Τα Βραβεία Ρητορικής Τέχνης στην Αγγλική Γλώσσα απένειμε η καθηγήτρια Αγγλικών κυρία Χαρά Νικηφορίδου στον Νικόλα Κλάδη, στον Ηλία Μαρκόπουλο και στη Ρέα Παπαζήση.

Ο καθηγητής Εικαστικών κύριος Ισαάκ Μαυρίδης απένειμε το Βραβείο Εικαστικών στην Αντωνία Καλκατζάκου.

Τα Βραβεία Μουσικής απένειμε ο καθηγητής Μουσικής κύριος Δημήτρης Κλειδάς στον Γιώργο Βλαχάκη, στη Μαντώ Κουντούρη, στη Ρέα Παπαζήση, στη Θεοδώρα Πασχάλη και στην Ευθαλία Πρέκα.

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κυρία Μαρία Λυκουργιώτη απένειμε το Βραβείο Αθλητισμού – Ιστιοπλοΐας στον Ιάσονα Βαλιάδη.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κύριος Γιάννης Θώδης απένειμε το Βραβείο Αθλητισμού – Ποδοσφαίρου στον Βασίλη Μοίρα.

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κύριος Χρήστος Χαρίτος και κύριος Μάνος Ζορμπάς απένειμαν τα Βραβεία Αθλητισμού – Μπάσκετ στους Άγγελο Αγγέλου, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλο, Θεόδωρο Αστερή, Στέλιο Δεριζιώτη, Νικόλα Κλάδη, Θάνο Κοτσόκολο, Άγγελο Λάττα, Παντελή Λιακόπουλο, Σταμάτη Μαλτζή, Αριστοτέλη Πετρίδη.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Διευθυντή του Προγράμματος GCE κύριο Νίκο Αποστολόπουλο ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους Αποφοίτους για τη μέχρι σήμερα πορεία τους και τους ευχήθηκε τα επόμενα βήματά τους να είναι επιτυχημένα και γεμάτα γνώσεις και νέες εμπειρίες ζωής.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός που απηύθυνε η εκπρόσωπος της Pearson κυρία Έφη Σταθοπούλου.

Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος στο Πρόγραμμα GCE κύριος Σταύρος Ορφανογιάννης απένειμε τις Βεβαιώσεις GCE στους μαθητές και στις μαθήτριες του Προγράμματος.

Στη συνέχεια ο κος Ν. Αποστολόπουλος απένειμε τα Βραβεία Υψηλής Ακαδημαϊκής Επίδοσης στους Ορέστη Ζηκούλη, Γιάννη Γκαμαλέτσο και Ματτέο Παλαμάρη.

Ο κος Α. Ασημομύτης απένειμε Βραβεία Υψηλής Ακαδημαϊκής Επίδοσης στον Διονύση Κανέλλη και στον Βασίλη Μοίρα.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια Φιλόλογος κυρία Άννα Κουρδή ανήγγειλε την Εγγραφή στον Σύλλογο Αποφοίτων και απηύθυνε χαιρετισμό. Στη συνέχεια κάλεσε την εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποφοίτων κυρία Ιφιγένεια Μπακέλλα η οποία καλωσόρισε τους νέους Αποφοίτους στη μεγάλη οικογένεια Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και τόνισε ότι μέσα από τη συμμετοχή τους στον Σύλλογο, θα έχουν την ευκαιρία της συμμετοχής σε κοινές δράσεις, της συνεργασίας και της επικοινωνίας με τα υπόλοιπα μέλη.

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του συνεχάρη του Αποφοίτους για την επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός τόσο σπουδαίου σταδίου της ζωής τους. Ο κος Δ. Αντωνόπουλος τόνισε με βεβαιότητα ότι όλοι οι Απόφοιτοι στο σύνολό τους έχουν καλλιεργήσει όλα τα εφόδια και τις δεξιότητες για να εξελιχθούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, τους ευχήθηκε επιτυχία σε ο,τι κάνουν στη ζωή τους, ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη και εξέφρασε τη χαρά του που ακόμα μια Τάξη Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης παραδίδεται στους κόλπους της Κοινωνίας και του Κόσμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Ομιλία της Τελειόφοιτης Μαριλένας Νικολάου.

 Το video που προβλήθηκε ταξίδεψε όλους τους Αποφοίτους νοερά σε αναμνήσεις, μαθήματα, εκδρομές, διαγωνισμούς, αθλήματα, σχέσεις και στιγμές μιας διαδρομής που ολοκληρώθηκε και υποδέχτηκε μια νέα που είναι γεμάτη με όνειρα, υψηλούς στόχους και λαμπρό μέλλον! Ο χρόνος γύρισε για λίγο πίσω και όλοι οι μαθητές άνοιξαν και πάλι για πρώτη φορά την πόρτα του Σχολείου τους, πέρασαν και πάλι από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Γέλια, θύμισες, νοσταλγία, συναισθήματα και όλες εκείνες οι στιγμές του παρελθόντος που διαμόρφωσαν το όμορφο παρόν τους.

Στη δεξίωση που ακολούθησε προς τιμή των Αποφοίτων δόθηκε η ευκαιρία γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι να τους συγχαρούν για μια ακόμα φορά, να τους ευχηθούν και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ τα μέλη του μέλη του Μουσικού Συγκροτήματος τραγούδησαν ζωντανά και μας χάρισαν όμορφες ερμηνείες και μελωδίες σε ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, η Διεύθυνση και η Διοίκηση του Σχολείου ευχήθηκαν σε όλους τους Αποφοίτους του 2023 επιτυχία στους στόχους τους, κάθε τους όνειρο να γίνει πραγματικότητα που θα τους ανοίγει του δρόμους για μια δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή!


Return to top of page