Skip links

Τελετή Αποφοίτησης μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ Δημοτικού

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 ολοκλήρωσαν έναν σημαντικό κύκλο της σχολικής τους ζωής, και αποχαιρέτησαν τα έξι χρόνια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο. Μια διαδρομή γεμάτη γνώσεις, εμπειρίες, σχέσεις και σημαντικές στιγμές που θα τους συνοδεύουν διαρκώς ολοκληρώθηκε.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας, γονείς, συγγενείς, φίλοι και δάσκαλοι χειροκρότησαν και συνεχάρησαν τους μαθητές για την επιτυχημένη πορεία τους στο Δημοτικό Σχολείο, που αποτέλεσε μια ιδιαίτερα σπουδαία βάση για τις νέες εμπειρίες, τις νέες γνώσεις και τους νέους ανθρώπους που θα συναντήσουν στο Γυμνάσιο από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κύριος Νικόλαος Παπαδρακάκης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του πραγματοποίησε τον απολογισμό όλων αυτών των χρόνων στη βαθμίδα του Δημοτικού Σχολείου, αναλογιζόμενος την ευθύνη του δασκάλου απέναντι στον μαθητή,  και ευχήθηκε σε όλους τους αποφοίτους να έχουν μια δημιουργική και επιτυχημένη πορεία στους επόμενους σταθμούς, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Τον δικό της χαιρετισμό πραγματοποίησε η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Έρι Μαντά, που τόνισε ότι τα χρόνια του Δημοτικού Σχολείου αποτελούν για το σύνολο των μαθητών σπουδαία παρακαταθήκη τόσο για την πρόοδο τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που μέσω αυτής θα προσεγγίσουν τα όνειρά τους και τους στόχους τους, όσο και για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, ώστε να εξελιχθούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Από την πλευρά του ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος απέδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αποφοίτους, τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στη σχολική ζωή και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στο Σχολείο, με τη δέσμευση ότι πάντα θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά τους, ώστε να φτάσουν στη δική τους κορυφή.

Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες αποδόθηκαν τα Απολυτήριά τους και τα Αναμνηστικά Αποφοίτησης τα οποία απένειμε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, κύριος Νικόλαος Παπαδρακάκης.

Τα «Βραβεία Προόδου» σε μαθητές που αποφοίτησαν με Άριστα 10 απένειμε η κυρία Όλγα Αντωνοπούλου και οι «Έπαινοι Προόδου» απονεμήθηκαν στους μαθητές από τον κύριο Δημήτρη Αντωνόπουλο.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν Βραβεία Ρητορικής Τέχνης και Αντιλογίας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών, Ρομποτικής, Σκάκι, Εικαστικών και Αθλητισμού σε μαθητές και μαθήτριες για τις συνεχόμενες διακρίσεις τους.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο μαθητής Αθανάσιος Κάτσικας και οι μαθήτριες Γεωργία-Μαρία Σαμαρά και Αικατερίνη Χαλμπέ απηύθυναν τον δικό τους χαιρετισμό  στους συμμαθητές και στους δασκάλους τους, ξεχωρίζοντας και ανακαλώντας στη μνήμη τους σημαντικές στιγμές των έξι χρόνων της σχολικής τους ζωής.

Μετά το τέλος των απονομών οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού ένωσαν τις φωνές τους με τις νότες και τη μουσική του πιάνο και της κιθάρας και με αυτό τον τρόπο αποχαιρέτησαν μια διαδρομή γνώσης και εμπειριών που θα την έχουν για πάντα φυλαγμένη στην καρδιά τους.


Return to top of page