Skip links

Τελετές Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Στ’ Δημοτικού

Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν οι Τελετές Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Στ’ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Λόγω των οδηγιών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του COVID-19 οι Τελετές Αποφοίτησης του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν σε δυο επιμέρους εκδηλώσεις, χωρίς ωστόσο να χαθεί το αίσθημα συγκίνησης για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της σχολικής ζωής των μαθητών μας στο Δημοτικό Σχολείο και τη συνέχεια στο Γυμνάσιο.

Κατά τη διάρκεια των Τελετών Αποφοίτησης που έλαβαν χώρο στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας, γονείς, αδέλφια και δάσκαλοι έδωσαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα στους Αποφοίτους της σχολικής χρονιάς 2019-2020 και ένα μεγάλο μπράβο που τη φετινή πρωτόγνωρη για όλους μας χρονιά παρέμειναν δραστήριοι, δημιουργικοί και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα έξι χρόνια της σχολικής τους ζωής στο Δημοτικό Σχολείο.

Τους αρχικούς χαιρετισμούς πραγματοποίησε ο δάσκαλος της Στ’ Δημοτικού και παλαιότερος Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κύριος Νικόλαος Παπαδρακάκης, που όλα αυτά τα χρόνια είχε διαχειριστεί διάφορα θέματα που είχαν απασχολήσει τους μαθητές, είχε μοιραστεί μαζί τους χαρές και προβληματισμούς, τους είχε στηρίξει και τους είχε καλωσορίσει στα πρώτα τους βήματα στη Α’ Δημοτικού. Ο κύριος Ν. Παπαδρακάκης κάνοντας μια σύντομη αναδρομή σε όλες τις σημαντικές στιγμές των αποφοίτων της Στ’ Δημοτικού όλα αυτά τα έξι χρόνια, ευχήθηκε να μη χαθεί αυτή η όμορφη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους μαθητές και στους δασκάλους και ευχήθηκε μια επιτυχημένη συνέχεια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Στη συνέχεια οι δάσκαλοι των τμημάτων της Στ’ Δημοτικού απένειμαν τα απολυτήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Τη σκυτάλη πήρε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κύριος Ιωάννης Καλαϊτζίδης ο οποίος αναφέρθηκε στις θεωρίες του Πλάτωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα για τη νοημοσύνη και σύνδεσε τον τρόπο που αυτά εμπεδώνονται με τον τρόπο εκπαίδευσης των μαθητών μας στο Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. Ο κύριος Ι. Καλαϊτζίδης συνεχάρη του Αποφοίτους και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια της σχολικής τους ζωής.

Οι Ιδρυτές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κύρια Όλγα Αντωνοπούλου και κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος απένειμαν τα Βραβεία στους μαθητές και στις μαθήτριες που αρίστευσαν σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα σε όλα τα τρίμηνα, με βαθμό «Άριστα, ακέραιο 10».

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ρητορικής Τέχνης και Αντιλογίας, Debate, Μαθηματικών, Ρομποτικής, Εικαστικών και οι Τιμητικές Διακρίσεις Εικαστικών Τεχνών σε μαθητές και μαθήτριες για τις συνεχόμενες διακρίσεις τους στα παραπάνω γνωστικά πεδία.

Ιδιαίτερα συγκινητικοί ήταν οι χαιρετισμοί που απηύθυναν οι Απόφοιτοι της Στ’ Δημοτικού Κρίστι Ευσταθίου, Μαρίτα Σταυράκη, Αλεξάνδρα Ταραντίλη, Όλγα Σταυρουλάκη και Γιώργος Βασιλακάκης οι οποίοι με δικά τους λόγια απέδωσαν συναισθήματα και έντονες στιγμές που βιώσαν τα έξι χρόνια της ζωής τους στο Δημοτικό Σχολείο και αποχαιρέτησαν συμμαθητές και δασκάλους.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη απηύθυνε ένα θερμό καλωσόρισμα στους μαθητές και τις μαθήτριες που την επόμενη χρονιά θα βρίσκονται στο Γυμνάσιο του Σχολείου μας. Η κυρία Ο. Κηπιώτη μέσα από τα λόγια της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας Κικής Δημουλά ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές μια όμορφη συνέχεια στη σχολική τους πορεία: «Κανένα τέλος δεν έρχεται με άδεια χέρια. Γιατί μέσα από αυτό το τέλος έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν τις ήξερες.»

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος συνεχάρη όλους τους Αποφοίτους της Στ’ Δημοτικού και ευχήθηκε καλή επιτυχία για τα υπόλοιπα χρόνια της σχολικής τους ζωής. Ο κύριος Δ. Αντωνόπουλος ευχαρίστησε του γονείς των μαθητών για την εμπιστοσύνη προς το Σχολείο και δεσμεύτηκε ότι τόσο η Διοίκηση και η Διεύθυνση όσο και οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν δίπλα στους ίδιους και στα παιδιά τους, προσφέροντας ουσιαστική εκπαίδευση στους μαθητές.

Οι  όμορφες φωνές των Αποφοίτων της Στ΄ Δημοτικού πλημμύρισαν τον αύλειο χώρο του Σχολείου με μελωδίες που έδωσαν τη μουσική νότα της βραδιάς υπό τη συνοδεία του πιάνο.

Το βίντεο που ακολούθησε με τις στιγμές της καθημερινότητας των μαθητών και των μαθητριών κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής στο Δημοτικό Σχολείο αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς δημιουργώντας συναισθήματα χαράς και συγκίνησης.

Μια διαδρομή γνώσης και εμπειριών ολοκληρώθηκε για τους Αποφοίτους της Στ΄ Δημοτικού και θα την έχουν καλά φυλαγμένη στην καρδιά τους!

Καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο!


Return to top of page