Skip links

Τελετές Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Στ’ Δημοτικού

Με συναισθήματα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκαν και τη φετινή χρονιά οι Τελετές Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Στ’ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Λόγω των οδηγιών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του Covid – 19, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, οι Τελετές Αποφοίτησης πραγματοποιήθηκαν σε δυο επιμέρους εκδηλώσεις. Παρόλα αυτά τα συναισθήματα ικανοποίησης, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της σχολικής ζωής των μαθητών μας στο Δημοτικό Σχολείο και για τη συνέχεια στο Γυμνάσιο, ήταν διάχυτα!

Κατά τη διάρκεια των Τελετών Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας, οι γονείς, οι μαθητές και οι δάσκαλοι επεφύλασσαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα στους Αποφοίτους της σχολικής χρονιάς 2020-2021 που παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας και της πολύμηνης τηλεκπαίδευσης, παρέμειναν δραστήριοι, δημιουργικοί, προόδευσαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα έξι χρόνια της σχολικής τους ζωής στο Δημοτικό Σχολείο.

Oι δάσκαλοι των τμημάτων της Στ’ Δημοτικού κύριος Νικόλαος Παπαδρακάκης, κυρία Μαριαρένα Κασιδάκη, κυρία Ευγενία Νινιού και κυρία Αθηνά Πατσούμη απένειμαν τα απολυτήρια στο σύνολο των μαθητών.

Οι Ιδρυτές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Όλγα Αντωνοπούλου και κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος, η Γενική Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Έρι Μαντά και ο δάσκαλος της Στ’ Δημοτικού κύριος Νικόλαος Παπαδρακάκης απένειμαν τα Βραβεία στους μαθητές που αρίστευσαν σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα, σε όλα τα τρίμηνα, με βαθμό «Άριστα, ακέραιο 10».

Τη σκυτάλη πήρε η κυρία Έρι Μαντά που πραγματοποίησε ένα ζεστό χαιρετισμό στους μαθητές και μέσα από το παράδειγμα του μυθικού Ιανού, του θεού των ενάρξεων και των μεταβάσεων, τους συμβούλεψε να παραμείνουν προσηλωμένοι στους στόχους τους και στα όνειρά τους, με τους γονείς τους, τους δασκάλους τους και τους φίλους τους στο πλευρό τους και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο.

Ακολούθησε η απονομή βραβείων και επαίνων σε μαθητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά.

Τα Βραβεία και τους Επαίνους στα Μαθηματικά απένειμε ο κύριος Ν. Παπαδρακάκης και τους Επαίνους Ρομποτικής απένειμε η καθηγήτρια Πληροφορικής του Σχολείου κυρία Σίσσυ Σπανοπούλου.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη απηύθυνε ένα θερμό καλωσόρισμα στους μαθητές και τις μαθήτριες που την επόμενη χρονιά θα βρίσκονται στο Γυμνάσιο του Σχολείου μας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη και τους δασκάλους για τη σπουδαία συνδρομή τους. Μέσα από τα λόγια της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας Κικής Δημουλά ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές μια εξίσου δημιουργική και επιτυχημένη πορεία στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και υπενθύμισε ότι: «Κανένα τέλος δεν έρχεται με άδεια χέρια».

Εξαιρετικά συγκινητικοί ήταν οι χαιρετισμοί που απηύθυναν οι Απόφοιτοι της Στ’ Δημοτικού Νικόλαος Κούρεντας, Αναστασία Χίου, Παρασκευή Πολιτάκου, Δημήτριος Γκενάκος, Αικατερίνη – Μαρία Φιορεντίνου, Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Φίλιππος Γκερεδάκης και Δημήτριος Βασιλείου.

Το βίντεο που ακολούθησε με τις στιγμές της καθημερινότητας των μαθητών και των μαθητριών καθόλη τη διάρκεια των έξι ετών της σχολικής τους ζωής στο Δημοτικό Σχολείο αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς που ξύπνησε αναμνήσεις και δημιούργησε συναισθήματα χαράς και συγκίνησης.

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος συνεχάρη όλους τους Αποφοίτους της Στ’ Δημοτικού για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο και ευχαρίστησε τους γονείς των μαθητών για την εμπιστοσύνη στο Σχολείο. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι τόσο η Διοίκηση όσο και η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν δίπλα στους ίδιους και στα παιδιά τους, προσφέροντας ουσιαστική παιδεία και εκπαίδευση στους μαθητές.

Μια πορεία γεμάτη γνώση, εμπειρίες, δημιουργικότητα και πρόοδο ολοκληρώθηκε για τους Αποφοίτους της Στ’ Δημοτικού και θα μείνει για πάντα καλά φυλαγμένη στην καρδιά τους!

Καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο! 


Return to top of page