Skip links

Τα παιδιά σώζουν ζωές

Οι μαθητές της γ΄ Γυμνασίου εκπαιδεύτηκαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Kids Save Lives»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Οι μαθητές του Σχολείου μας εκπαιδεύτηκαν βιωματικά στο Πρόγραμμα «Kids Save Lives» που λειτουργεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι διασώστες της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν το μαθητικό κοινό σχετικά με την αξία της διάδοσης των απινιδωτών (AEDs) σε Σχολεία και δημόσιους χώρους και τους εκπαίδευσαν σε προπλάσματα στην αναζωογόνηση.

Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ και Β΄ Λυκείου που έχουν εκπαιδευτεί στο Πρόγραμμα σε προηγούμενες σχολικές χρονιές παρακολούθησαν μια σύντομη εισήγηση ώστε να θυμηθούν σημαντικά βήματα κατά τη διαδικασία της αναζωογόνησης.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Kids Save Lives» διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Σχολείο μας. Συνολικά έχουν εκπαιδευτεί παραπάνω από 400 μαθητές και μαθήτριες από τις βαθμίδες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Το Σχολείο μας και τη φετινή σχολική χρονιά αποτέλεσε αρωγό για τη διάδοση του μηνύματος ότι «τα παιδιά μπορούν να σώζουν ζωές με την κατάλληλη εκπαίδευση»!


Return to top of page