Skip links

Ταξιδεύοντας … στο Ηλιακό μας Σύστημα!

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού ασχολήθηκαν με τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος και ανέλαβαν σε ομάδες να παρουσιάσουν μια εργασία για έναν πλανήτη.

Κάθε εργασία έπρεπε να περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, όπου και θα φαινόταν η θέση του πλανήτη στο Ηλιακό Σύστημα, βασικά στοιχεία της ταυτότητας του πλανήτη (απόσταση από τον Ήλιο, περίοδος περιστροφής και περιφοράς, δορυφόροι και δακτύλιοι), καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με αυτόν, που θα άξιζε τον κόπο να τις μοιραστούν με τους συμμαθητές τους.

Κάποια παιδιά υλοποίησαν την εργασία τους ηλεκτρονικά και κάποια άλλα σε χαρτόνι. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των εργασιών στην ολομέλεια της τάξης. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις σχετικά με το διάστημα, γεγονός που συνέβαλε στο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να καλλιεργήσουν τον προφορικό τους λόγο. Παράλληλα με τις εργασίες, αρκετοί  μαθητές, αξιοποιώντας όλα όσα είχαν διδαχθεί,  προσπάθησαν με ποικίλους τρόπους να αναπαραστήσουν το Ηλιακό μας Σύστημα, φτιάχνοντας όμορφες εικαστικές δημιουργίες, καλλιεργώντας παράλληλα τη συνεργασία και τη δημιουργικότητά τους.


Return to top of page