Skip links

Συνεχίζεται η συνεργασία του Σχολείου μας με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα της SWAPLANET «Δίνω στα ρούχα μου και στον πλανήτη μια δεύτερη ζωή»

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση ανανέωσε και για τη φετινή σχολική χρονιά τη συνεργασία της με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της SWAPLANET «Δίνω στα ρούχα μου και στο πλανήτη μια δεύτερη ζωή». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ανταλλαγής παιδικών ρούχων (www.swaplanet.gr) μέσω της οποίας οι γονείς μπορούν με ευκολία να ανταλλάξουν τα παιδικά ρούχα που δεν χρειάζονται με άλλα που χρειάζονται.

Το γνωρίζατε ότι για τη δημιουργία ενός μόνο παιδικού ρούχου δαπανούνται 1.200 λίτρα νερού και εκλύονται στην ατμόσφαιρα 9 κιλά διοξειδίου του άνθρακα που αντιστοιχούν σε 30 χιλιόμετρα οδήγησης;

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της  Swaplanet, απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 0 έως 14 ετών και μετά από μία επιτυχημένη συνεργασία την σχολική χρονιά 2021-22, ανανεώθηκε και για τη φετινή σχολική χρονιά ώστε να διεξαχθούν εργαστήρια και εκδηλώσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου με τα παιδιά του Δημοτικού μας.

Την περσινή χρονιά οι γονείς του Σχολείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αντάλλαξαν 1.486 τεμάχια ρούχων και παπουτσιών μέσω της πλατφόρμας και εξοικονόμησαν 13.374 κιλά διοξειδίου του άνθρακα από την έκλυσή τους στην ατμόσφαιρα, που ισοδυναμούν με 44.580 χλμ. οδήγησης, δηλαδή το γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο! Επίσης η συνολική ποσότητα νερού που εξοικονομήθηκε είναι 1,7 εκατομμύρια λίτρα. Για αυτήν την επίδοση το Σχολείο μας έλαβε πρόσφατα Τιμητικό Έπαινο από την κυρία Έλενα Στάμου, συνιδρύτρια της Swaplanet.

Για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, σας προσκαλούμε όλους, να δημιουργήσετε ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό στην πλατφόρμα, να αποστείλετε τα ρουχαλάκια και τα παπουτσάκια που δεν χρειάζεστε πια, να προμηθευτείτε τα είδη που χρειάζεστε με συμβολικές τιμές, ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί μέχρι το 2025 στον στόχο της μείωσης των επίπεδων του διοξειδίου του άνθρακα σε αντιστοιχία 14 εκ. δέντρων και 40 δις λίτρων νερού για  τον πλανήτη μας.

Η ομάδα της Swaplanet είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία στο swapit@swaplanet.com και στο 2106444878.

Return to top of page