Skip links

Συμμετοχή του Σχολείου μας στο Πρόγραμμα «Αιμοδοσία 365» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Το Σχολείο μας αποτελεί ένα από τα τέσσερα σχολεία πανελλαδικά που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Αιμοδοσία 365» που εφαρμόζεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρώτο μήνυμα της καμπάνιας που ξεκίνησε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 είναι: «Το ήξερες ότι το αίμα λήγει; Λήγει σε ένα μήνα. Θυμήσου το ραντεβού σου κάθε 3 μήνες».

Στην υλοποίηση του Προγράμματος που θα εφαρμοστεί μέσω της προσέγγισης «whole school approach» θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες από την Α’ Λυκείου και μέσω γνωστικών πεδίων όπως της Βιολογίας, των Φιλολογικών μαθημάτων, των Εικαστικών και της Φυσικής Αγωγής θα εμπλακούν δημιουργικά, έχοντας ως στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας στη σχολική κοινότητα και να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές τους.

Βασικός σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών που στοχεύουν στην εκπαίδευση μιας καινούργιας γενιάς συνειδητοποιημένων αιμοδοτών, οι οποίοι θα υιοθετήσουν την κουλτούρα της επαναλαμβανόμενης αιμοδοσίας με πρακτικές προσαρμοσμένες στον τοπικό πολιτισμό και περιβάλλον.

Η πρώτη ενημέρωση των μαθητών της Α΄ Λυκείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 11:30-12:30 με εισηγήτρια την Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος κυρία Μαριάννα Πολίτου Καθηγήτρια Αιματολογίας – Ιατρικής των Μεταγγίσεων, Διευθύντρια Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου.

Return to top of page