Skip links

Συμμετοχή του Ιστορικού – Φιλόλογου κύριου Βασίλη Λυμπερόπουλου σε Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Ιστορικός – Φιλόλογος του Σχολείου μας κύριος Βασίλης Λυμπερόπουλος παρακολούθησε πρόσφατα το Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ιστορίης Επίσκεψης. Μια επαναπροσέγγιση της Ιστορίας, των προβλημάτων και των μεθόδων της. Η Επανάσταση του 1821», το οποίο οργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΕΚΠΑ, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021), και έχει ενταχθεί στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ.

Το Πρόγραμμα διήρκησε συνολικά 24 ώρες, προσφέρθηκε από δώδεκα μέλη ΔΕΠ του ανωτέρω Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και πραγματοποιήθηκε με εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω τηλεδιάσκεψης από 13 Νοεμβρίου έως και 28 Νοεμβρίου 2020.

Με το Πρόγραμμα επιχειρήθηκε η ανάδειξη των ιδεολογικών, πολιτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών, διπλωματικών και εικαστικών παραμέτρων της Επανάστασης του 1821, του εμβληματικού αυτού γεγονότος της νεότερης Ελλάδας. Παράλληλα, ανιχνεύθηκαν οι ιστορικές βάσεις του, οι προσλήψεις και οι απηχήσεις του στη συγχρονία και στη διαχρονία, καθώς και τα ιστορικά παράλληλα στον ελληνικό και διεθνή χώρο.

Return to top of page