Skip links

Συμμετοχή της Φιλολόγου του Σχολείου μας κυρίας Σοφίας Γατοπούλου στο Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Εργαστήριο με θέμα «Εξ αποστάσεως διδασκαλία και μάθηση στη Μέση Εκπαίδευση: Ψηφιακές λύσεις σε παιδαγωγικά ζητήματα»

Με επιτυχία παρακολούθησε η Φιλόλογος του Σχολείου μας κυρία Σοφία Γατοπούλου το Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Εργαστήριο που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Εξ αποστάσεως διδασκαλία και μάθηση στη Μέση Εκπαίδευση: Ψηφιακές λύσεις σε παιδαγωγικά ζητήματα».

Το Διαδικτυακό Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και αφορούσε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της επιτυχούς διδασκαλίας και μάθησης στη Μέση Εκπαίδευση σήμερα, με αφορμή την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου διαχωρίστηκε ξεκάθαρα η διαφορά της διάλεξης από την ενεργητική μάθηση – εμπλοκή μαθητών. Επιπλέον, προτάθηκαν ιδέες και εφαρμογές (π.χ. “Mentimeter”) για την ουσιαστική εμπλοκή των μαθητών στη νέα μορφή τηλεκπαίδευσης και παρουσιάστηκαν παραδείγματα για εφαρμογή ανατροφοδότησης εργασιών ανάμεσα σε μαθητές ανώνυμα (“peer – supported learning”), ιδέες ιδιαίτερα πολύτιμές για τον εμπλουτισμό του διαδικτυακού μαθήματος.

Συγχαρητήρια στην κυρία Σ. Γατοπούλου για τη συμμετοχή της.

Return to top of page