Skip links

Συμμετοχή μαθητών μας στο 2nd ACGMUN

Άλλη μια δυναμική συμμετοχή πραγματοποίησαν μαθητές του Σχολείου μας στο Συνέδριο Προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή, από την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018. Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος σχολεία τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στους μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είχε ανατεθεί η εκπροσώπηση του Ισραήλ, της Αιθιοπίας και της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν στο  Συνέδριο 15 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου:  

Στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας συμμετείχαν ο Παναγιώτης Διαμάντης από τη β΄ Γυμνασίου και η Δανάη Μπαμπαλή από την Α΄ Λυκείου.

Στην Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτισμική Επιτροπή συμμετείχαν οι μαθήτριες Παναγιώτα Καψάλη, Μαρία-Ευρυδίκη Κανελλοπούλου και Στυλιανή Εξαρχέα από την γ΄ Γυμνασίου. 

Στην Ειδική Πολιτική Επιτροπή Από-αποικειοποίησης συμμετείχαν οι μαθητές της γ΄ Γυμνασίου Απόστολος Κανέλλης και Χριστόφορος Δάβρης, ως αρχηγός διπλωματικής επιτροπής της Αιθιοπίας. 

Στην Νομική Επιτροπή συμμετείχε η μαθήτρια της γ’ Γυμνασίου Ελεάννα-Ραφαηλία Γώγου, ως αρχηγός διπλωματικής επιτροπής του Ισραήλ και ο μαθητής της Α΄ Λυκείου Ιωάννης Αγγέλικας.

Στην Περιβαλλοντική Επιτροπή συμμετείχαν οι μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου Μαριάννα Νίνου και Αφροδίτη Σταύρου.

Ο μαθητής της γ΄ Γυμνασίου, Χαρίλαος-Ιωάννης Ιωάννου συμμετείχε στο Γραφείο Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC) ενώ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εκπροσώπησε η μαθήτρια Μαρία-Χριστίνα Δουρίδα από τη γ΄ Γυμνασίου και η μαθήτρια Δέσποινα Ζαχαροπούλου από την Β΄ Λυκείου.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. συμμετείχε η μαθήτρια της γ΄ Γυμνασίου Αγγελική Βυτόγιαννη, ενώ η μαθήτρια μας από την Α΄ Λυκείου Ευπραξία Αναγνωστοπούλου συμμετείχε ως η μια εκ των δυο συνηγόρων (advocate) της Ινδίας στην προσομοίωση του Διεθνούς Δικαστηρίου του Ο.Η.Ε. στην υπόθεση Jadhav Case (India v. Pakistan).

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εξαίρετη συμμετοχή τους στη διοργάνωση καθώς και στην κυρία Κάλλια Θερμού, η οποία ανέλαβε την προετοιμασία τους και τους συνόδευσε.


Return to top of page