Skip links

Συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σε διαβαλκανικό πείραμα για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης

Την αναβίωση του διάσημου πειράματος του αρχαίου Έλληνα Μαθηματικού, Αστρονόμου και Φιλοσόφου Ερατοσθένη που αφορά στον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του Σχολείου μας. Στο πείραμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, κατά τη διάρκεια της εαρινής ισημερίας, στις 12:33, συμμετείχαν περίπου 850 σχολεία της χώρας μας καθώς και τα ελληνικά σχολεία του Βουκουρεστίου και της Αλεξάνδρειας.

Πρόκειται για μια καθιερωμένη πλέον εκπαιδευτική δράση, διαχρονικά διδακτική, που συνδιοργανώνεται από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.), του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. (ΠΑΝΕΚΦΕ). Η εκθετική αύξηση των συμμετοχών των ελληνικών σχολείων αποτελεί αδιάσειστο επιχείρημα για την αξία της πειραματικής, βιωματικής και συνεργατικής μάθησης!

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης επιβεβαίωσαν το διάσημο πείραμα του Ερατοσθένη και υπολόγισαν με επιτυχία την ακτίνα της Γης στο προαύλιο του Σχολείου και υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους.


Return to top of page