Skip links

Στον Τελικό του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δημοτικού η ομάδα μας

Στον Τελικό του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού We Do – Scratching με θέμα «Ο Γαλαξίας μας» συμμετείχε η ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Minders Mini, έχοντας προκριθεί μέσα από 106 ομάδες που συμμετείχαν στην πρώτη περιφερειακή φάση του διαγωνισμού.

Ο Τελικός, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 350 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή».

Το θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές μας και παρουσίασαν τόσο στην πρώτη φάση όσο και στον Τελικό του διαγωνισμού ήταν η αναπαράσταση του διαστημικού σκάφους Rosetta, του πρώτου διαστημικού σκάφους που τέθηκε σε τροχιά γύρω από κομήτη, και της συσκευής προσεδάφισης «Φιλάι».

Η Ροζέττα εκτοξεύτηκε στις 2 Μαρτίου 2004 από την διαστημική βάση της ESA στην Γαλλική Γουιάνα και στις 6 Αυγούστου 2014 έφτασε στον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο και τέθηκε σε τροχιά γύρω από αυτόν με σκοπό, ακολουθώντας τον στην πορεία του γύρω από τον Ήλιο, θα πραγματοποιήσει τη λεπτομερέστερη μελέτη κομήτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα από το διάστημα.

Η ομάδα μας αποτελείται από τους: Γιώργο Αρβανιτάκη (ΣΤ΄), Παναγιώτη Κικίλια (ΣΤ΄), Σπύρο Δαφερέρα (ΣΤ΄), Στέλιο Δεριζιώτη (Ε΄), Μιχάλη Κούργιαλη (Ε΄), Ρωμανό Λοβέρδο (Ε΄) και Οδυσσέα Κεσεντέ (Γ΄).

Τους μαθητές προετοίμασαν για το διαγωνισμό οι καθηγητές Πληροφορικής κυρία Σίσσυ Σπανοπούλου και κύριος Δημήτρης Μωραΐτης.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και στους προπονητές για την υπευθυνότητα και την αφοσίωση που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και του Διαγωνισμού.

Καλή συνέχεια Minders!


Return to top of page