Skip links

Συμμετοχή εκπαιδευτικών μας στο Σεμινάριο «Γίνε και εσύ πρεσβευτής κατά του Εκφοβισμού»

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κυρία Ευγενία Νινιού, η Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη και οι καθηγήτριες Φιλόλογοι κυρία Σοφία Γατοπούλου και κυρία Άννα Κουρδή συμμετείχαν στο Σεμινάριο «Γίνε και εσύ πρεσβευτής κατά του Εκφοβισμού». Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2024 με αφορμή την 6η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τη Δρ. Αντωνία Τορρένς Δημιουργό και Υπεύθυνη του Προγράμματος ‘’Live Without Bullying’’ και Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, από τη Δρ. Βασιλική Αρτινοπούλου Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Εμπειρογνώμων Ο.Η.Ε. και από την κυρία Φωτεινή Μηλιώνη Δ.Ν., Διευθύντρια Ν.Π.Ι.Δ. «Επάνοδος».

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί με τη χρήση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού “Γίνε κι εσύ πρεσβευτής κατά του εκφοβισμού”, ώστε να το αξιοποιήσουν και σε τμήματα του σχολείου. Συζητήθηκαν και διαχωρίστηκαν οι έννοιες του εκφοβισμού, του πειράγματος και της κοροϊδίας, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία ενεργοποίησης των παρατηρητών, στην ενσυναίσθηση και προτάθηκαν κάποιες διαδραστικές ασκήσεις, κατάλληλες για σχολική τάξη.  

Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας για τη συμμετοχή τους.

Return to top of page