Skip links

Ρεκόρ επιτυχιών για το Σχολείο μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

Με επιτυχία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας στην Α΄ Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής. Από τους 19 μαθητές οι 18 που προκρίθηκαν στη Β΄ Φάση του Διαγωνισμού είναι οι:

Γυμνάσιο: Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Νικόλαος Βυτόγιαννης, Λάμπρος Ιακωβάκης, Γιώργος Κούρτας

Λύκειο: Γιώργος Δαγλαράς, Ορέστης Ζηκούλης, Στέφανος Ηλιάδης, Άραν Ίκμπαλ – Κωστάκης, Διονύσης Κανέλλης, Αικατερίνη Καραμπέτσου, Νικόλαος Κλάδης, Γιώργος Κλωνής, Αλεξάνδρα Κονταξάκη, Αθανάσιος Κοτσόκολος, Γιώργος Μουσελάς, Ηλιάνα Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ειρήνη Τρούπη

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής είναι από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς στον χώρο και απαιτεί μεγάλη ευφυΐα, γνώσεις προγραμματισμού πανεπιστημιακού επιπέδου και προχωρημένη μαθηματική σκέψη.

Οι επιτυχόντες μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ήδη συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία του για τη Β΄ Φάση του Διαγωνισμού υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου μας, κύριου Οδυσσέα Μηχανετζή.

Η Β΄ Φάση του Διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 και όποιοι μαθητές προκριθούν, θα συνεχίσουν για τη Γ΄ Φάση του Διαγωνισμού που είναι και η πιο δύσκολη, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και θα αξιολογηθεί η ικανότητα των συμμετεχόντων σε τρία θέματα ανώτατου επιπέδου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου που θα προκριθούν στη Γ΄ Φάση του Διαγωνισμού πρόκειται να βραβευτούν με την παρακολούθηση ενός ειδικού Camp Προγραμματισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι μαθητές Λυκείου που θα κατακτήσουν τις 3 πρώτες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, θα ενταχθούν στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα. Επιπλέον οι τρεις πρώτοι μαθητές Λυκείου έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε οποιαδήποτε Σχολή Πληροφορικής Πανεπιστημίου επιθυμούν, χωρίς Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Η πρόκριση στον Διαγωνισμό αποτελεί μια διάκριση παγκόσμιας εμβέλειας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου μας για τη συμμετοχή τους και τις επιτυχίες τους.

Θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή Πληροφορικής κ. Ο. Μηχανετζή που συνέβαλε καθοριστικά στα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Καλή επιτυχία στη συνέχεια της διαδρομής τους προς την Ολυμπιάδα!

Return to top of page