Skip links

Πρόκριση 4 μαθητών μας στη Γ΄ Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Τέσσερις μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας προκρίθηκαν στη Γ’ και πιο δύσκολη Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής που πρόκειται να διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω των έκτακτών μέτρων που επιβάλλει η αντιμετώπιση του Covid 19. Οι μαθητές του Γυμνασίου Νικόλαος Βυτόγιαννης, Λάμπρος Ιακωβάκης Γιώργος Κούρτης και ο μαθητής από τη Γ’ Λυκείου Έργης Παπαδόπουλος θα προσπαθήσουν να λύσουν 3 θέματα γράφοντας κώδικα στη Γλώσσα Προγραμματισμού C ++.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής είναι από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς στον χώρο και απαιτεί μεγάλη ευφυΐα, γνώσεις προγραμματισμού πανεπιστημιακού επιπέδου και προχωρημένη μαθηματική σκέψη.

Οι μαθητές του Γυμνασίου που θα προκριθούν στη Γ΄ Φάση του Διαγωνισμού πρόκειται να βραβευτούν με την παρακολούθηση ενός ειδικού Camp Προγραμματισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι μαθητές Λυκείου που θα κατακτήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, θα ενταχθούν στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα. Επιπλέον οι τρεις πρώτοι μαθητές Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε οποιαδήποτε Σχολή Πληροφορικής Πανεπιστημίου επιθυμούν, χωρίς Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Η πρόκριση στον Διαγωνισμό αποτελεί μια διάκριση παγκόσμιας εμβέλειας.
Συγχαρητήρια στους μαθητές του Σχολείου μας για τη συμμετοχή τους και τις επιτυχίες τους.
Θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή Πληροφορικής κ. Ο. Μηχανετζή που συνέβαλε καθοριστικά στα εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ευχόμαστε επιτυχία στη συνέχεια της διαδρομής τους προς την Ολυμπιάδα!

Return to top of page