Skip links

«Προληπτική Παρέμβαση για το Κάπνισμα. SMOKE FREE GREECE»

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία το Σχολείο μας θα διοργανώσει ομιλίες σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023. Οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Θεάτρου, υλοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης ‘’SMOKE FREE GREECE’’ που αποτελεί ένα πρόγραμμα προληπτικών παρεμβάσεων για το κάπνισμα στη μαθητική κοινότητα.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο να δώσουν στους μαθητές έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση για το κάπνισμα. Μέσω των προληπτικών παρεμβάσεων οι μαθητές ενημερώνονται για τα τοξικά συστατικά του καπνού, την εξάρτηση, τα διάφορα καπνικά προϊόντα, τους τρόπους διαφήμισης, τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, το παθητικό κάπνισμα, τους τρόπους διακοπής του καπνίσματος και τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής χωρίς εξαρτήσεις.

Η ομιλία στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 10:30-12:10. Η ομιλία στους μαθητές και στις μαθήτριες του Λυκείου θα πραγματοποιηθεί από τις 12:10 έως τις 14:00.

Την εισήγηση θα πραγματοποιήσει η κυρία Βεργίνα – Κωνσταντίνα Βυζικίδου, Ψυχολόγος, Msc Προαγωγή και Αγωγή Υγείας, Συνεργάτης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ‘’SMOKE FREE GREECE’’.

Return to top of page