Skip links

Παρακολούθηση Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τη Φιλόλογο του Σχολείου μας κυρία Άννα Κουρδή

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο online Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας η Φιλόλογος του Σχολείου μας κυρία Άννα Κουρδή. Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2020.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια ψυχικής υγείας αποσκοπούν στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη διαχείριση και την παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας σε καταστάσεις κρίσεων και καταστροφών.

Κύριο εργαλείο εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είναι το εγχειρίδιο «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» (Psychological First Aid), μια έκδοση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημιουργήθηκε από την War Trauma Foundation και την World Vision και κυκλοφορεί στα ελληνικά με ευθύνη του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ.

Στόχος του Σεμιναρίου που παρακολούθησε η κυρία Α. Κουρδή ήταν η εξοικείωση και η αναγνώριση των αρχών επί των οποίων βασίζονται οι ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κρίσεων και καταστροφών καθώς και η δυνατότητα εφαρμογής των αρχών του εγχειριδίου, δρώντας με επάρκεια σε καταστάσεις κρίσεων.

Επιπλέον, το σεμινάριο στόχευε οι συμμετέχοντες μέσω της παρέμβασής τους σε καταστάσεις κρίσεων να έχουν τις δεξιότητες εκείνες που δημιουργούν συναισθήματα ασφάλειας και σιγουριάς και την ικανότητα για παροχή πρώτων ψυχολογικών βοηθειών, έχοντας την επίγνωση των ποικίλων συνεπειών μιας κρίσης.

Συγχαρητήρια στην κυρία Α. Κουρδή για την επιτυχημένη παρακολούθηση του Σεμιναρίου.


 

Return to top of page