Skip links

Παρακολούθηση προγράμματος «Καν ’το Σωστά» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» από τους μαθητές της γ΄ Γυμνασίου

Με αφορμή την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που τιμάται από τις 19 έως και τις 23 Μαρτίου 2018, οι μαθητές της α’ Γυμνασίου του Σχολείου μας, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 υποδέχτηκαν το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.

Ο Συντάκτης Ειδικού Τύπου και Υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, κύριος Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης, μέσω της πολυετούς εμπειρίας του και της γνώσης του, μετέφερε στους μαθητές μας πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με το ιδιαίτερα σημαντικό και σοβαρό ζήτημα της οδικής ασφάλειας και των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά στο ελληνικό οδικό δίκτυο αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο τους έδωσε τα ερεθίσματα, ώστε να συζητήσουν εκτενώς με τον εισηγητή αναφορικά με τα υψηλά στατιστικά σε τροχαία ατυχήματα που έχει η Ελλάδα, για τα κύρια αίτια και τα αποτελέσματα των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και για τους τρόπους εκείνους με τους οποίους μπορούμε να αυξήσουμε την ασφάλεια τόσο τη δική μας όσο και των γύρω μας, όταν βρισκόμαστε στο οδικό δίκτυο, είτε ως οδηγοί είτε ως συνοδηγοί.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καν’ το Σωστά» τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kantososta.gr.


Return to top of page