Skip links

«Παίζουμε με την Καρδιά»

Με επιτυχία οι φιλανθρωπικοί αγώνες των μαθητών του Σχολείου μας για την υποστήριξη του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών της Ογκολογικής Πτέρυγας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Για άλλη μια φορά η μεγάλη «οικογένεια» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης απέδειξε την ευαισθησία της σε σημαντικούς κοινωνικούς σκοπούς. Με αφορμή την ολοκλήρωση των μαθημάτων του τρέχοντος σχολικού έτους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους διοργάνωσαν φιλανθρωπικούς αθλητικούς αγώνες την Παρασκευή 11 Ιουνίου (Γυμνάσιο – Λύκειο) και την Παρασκευή 25 Ιουνίου (Δημοτικό), έχοντας ως στόχο την οικονομική υποστήριξη του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών της Ογκολογικής Πτέρυγας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Έχοντας ως σύνθημα «Παίζουμε με την καρδιά » μικρότεροι αλλά και μεγαλύτεροι μαθητές του Σχολείου μας συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ τένις, δημιούργησαν ομάδες και ανταγωνίστηκαν τους καθηγητές τους στα γήπεδα, έπαιξαν κυνηγητό με μπάλες, έκαναν τσουβαλοδρομίες, έπαιξαν dodjeball, στόχευσαν σε κώνους, μα πάνω απ’ όλα πρόσφεραν απλόχερα μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού.

Η συγκίνηση όλων μας είναι μεγάλη δεδομένου ότι τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν με την αρωγή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών,  για την υποστήριξη του ΚΕΘ Ειδικών Θεραπειών της Ογκολογικής Πτέρυγας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», ανέρχονται στο ποσό των 5.098 .

Σημειώνεται, ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του κυλικείου κατά τη διάρκεια των αθλητικών δράσεων διατέθηκαν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού σκοπού.

Οι Φιλανθρωπικοί Αθλητικοί Αγώνες εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Δράσεις για Όλους» που υλοποιεί το Σχολείο μας, μέσω του οποίου οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπαιδεύονται στον ρόλο του Κοινωνικά Υπεύθυνου Πολίτη, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά και ανθρωποκεντρικά σε προβλήματα που σχετίζονται με τον συνάνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Συγχαρητήρια σε όλους για την ενεργή συμμετοχή τους και για τη σπουδαία κοινωνική προσφορά τους.


Return to top of page