Skip links

Παίζουμε και μαθαίνουμε παρέα πάντα με βλέμμα θετικό!

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού ξεκίνησαν το ταξίδι τους στα εργαστήρια δεξιοτήτων με τη θεματική ενότητα ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ (Ψυχική και συναισθηματική υγεία) και συγκεκριμένα με το πρόγραμμα «Παίζουμε και μαθαίνουμε παρέα πάντα με βλέμμα θετικό!».

Πρώτο μέλημα ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές καλύτερα τον εαυτό τους και να αντιληφθούν με καθαρή ματιά τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους! Αξιοποιήθηκε το σχετικό υλικό του Υπουργείου και έπειτα αισθητοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της ενδοσκόπησης σε ζωγραφιές χρησιμοποιώντας την παλάμη! Τα χέρια των παιδιών έγιναν ο καμβάς , για να παρουσιάσουν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους, ενώ στη συνέχεια, σε ένα πιο δημιουργικό κλίμα μετατράπηκαν σε … ζωάκια που αισθάνθηκαν ότι τα εκφράζουν είτε γιατί τους μοιάζουν στην προσωπικότητά τους είτε γιατί διαθέτουν στοιχεία που θα ήθελαν να αποκτήσουν!

Στην επόμενη συνάντηση , ο πήχης δυσκολίας ανέβηκε λίγο και χρειάστηκε κάθε μαθητής και μαθήτρια να παρατηρήσει ακόμα πιο προσεκτικά την ομάδα του, ώστε να εντοπίσει και να διατυπώσει από έναν λόγο που θαυμάζει το κάθε μέλος της. Δόθηκε η ευκαιρία να βάλουν στην άκρη τις προσωπικές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους και να αισθανθούν ότι όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε θετικά στοιχεία!

Η καταληκτική δράση αυτού του εργαστηρίου ενθουσίασε τα παιδιά, καθώς το καθένα παρέλαβε μια κατασκευή όπου συγκεντρώθηκαν ως κολλάζ όλα τα θετικά που η ομάδα του – οι συμμαθητές του – αναγνώρισαν σε αυτό! Τα θετικά συναισθήματα που μοιραστήκαν τους έδωσαν μεγάλη δύναμη και τους ένωσαν ακόμα περισσότερο ως ομάδα!


Return to top of page