Skip links

Ο Όμιλος Παιδαγωγικών του Γυμνασίου συναντά διαδικτυακά την κυρία Έρι Μαντά

Στα πλαίσια των συναντήσεων του Ομίλου Παιδαγωγικών του Γυμνασίου την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 οι μαθήτριες  που συμμετέχουν, είχαν τη μεγάλη τιμή και χαρά να παρακολουθήσουν μια εισήγηση της Γενικής Διευθύντριας του Σχολείου μας κυρίας Έρις Μαντά πάνω στις βασικές αρχές της Παιδαγωγικής Επιστήμης και της πρακτικής εφαρμογής τους στην σχολική πράξη.

Η κα. Ε. Μαντά, εκτός της πολυετούς πορείας και εμπειρίας της στην Εκπαίδευση ως μάχιμη εκπαιδευτικός αλλά και λειτουργός από όλες τις θέσεις ευθύνης, αποτελεί πρότυπο και Μέντορα και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων που έχουν την τύχη να συνεργάζονται μαζί της. 

Ιδρύτρια του Ομίλου Παιδαγωγικών στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση και επί σειρά ετών συντονίστρια η ίδια του Ομίλου, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε,  αναφέρθηκε στην αξία της Παιδαγωγικής ως εφόδιο όλων για την επιτυχημένη διαμόρφωση ανθρώπινων σχέσεων, τα αναγκαία εφόδια γονιών και δασκάλων για την προσέγγιση των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, τους θεμελιωτές των παιδαγωγικών Jean Piazet και Maria Montessori. Και επειδή τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από ιστορίες και παραδείγματα, η κα Μαντά μοιράστηκε με τις μαθήτριες που συμμετέχουν στον Όμιλο αρκετές ιστορίες και εμπειρίες της εκπαιδευτικής πράξης για να τις συνοδεύουν…μέχρι την επόμενη συνάντησή τους!

Απολαμβάνοντας όλοι μας τη δια ζώσης επικοινωνία και το μάθημα είναι σημαντικό να επωφελούμαστε και να κάνουμε χρήση της τεχνολογίας κάθε φορά που μάς προσφέρει διαύλους επικοινωνίας, διευρύνει ορίζοντες και ανοίγει καρδιές!

Return to top of page