Skip links

Ο μαθητής της γ΄ Γυμνασίου Λάμπρος Ιακωβάκης στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Ο μαθητής της γ΄ Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Λάμπρος Ιακωβάκης συμμετείχε με επιτυχία στις Προκριματικές Εξετάσεις για την ανάδειξη των μαθητών που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα Μαθηματικών. Ο Λάμπρος κατέλαβε την 5η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο και θα συμμετάσχει στην 28η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, η οποία θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου 2024 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διακρίνεται με μια εξαιρετική σημαντική επιτυχία στο πεδίο των Μαθηματικών. Την περσινή χρονιά η μαθήτρια και νυν απόφοιτη Μαριλένα Νικολάου είχε συμμετάσχει στη Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών και της είχε απονεμηθεί Εύφημος Μνεία.

Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας σημαντικός θεσμός διεθνούς αναγνώρισης, στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες. 

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή του Σχολείου μας για τη σπουδαία διάκρισή του καθώς και στους καθηγητές Μαθηματικών κύριο Ανδριόπουλο Γιώργο, κύριο Λάττα Κωνσταντίνο και κύριο Σχίζα Κωνσταντίνο και στην Απόφοιτή μας και Φοιτήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μαριλένα Νικολάου.

Ευχόμαστε επιτυχία στον Λάμπρο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων!


Return to top of page