Skip links

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας στο σύνολό τους, συμμετέχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης κυρίως σε θέματα Παιδαγωγικής, Παιδοψυχολογίας Γενικής και Ειδικής Διδακτικής Καινοτόμων Προγραμμάτων και άλλα που αφορούν σοβαρά ζητήματα παιδείας, με εισηγητές τη Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κυρία Έρι Μαντά καθώς και του Διευθυντές.

Στο πλαίσιο των εν λόγω συναντήσεων, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 το Σχολείο μας είχε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει τον Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κριτικό Θεάτρου κύριο Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Η συνάντηση με τον μεγάλο δάσκαλο εξελίχθηκε σε ένα μαγευτικό «ταξίδι» από τον Ηρόδοτο στον Διονύσιο Σολωμό, στον Γιώργο Σεφέρη, στον Οδυσσέα Ελύτη αλλά και στον Αλέξη Μινωτή και την Κατίνα Παξινού κατά τη διάρκεια του οποίου σκιαγραφήθηκε η βαρύτητα του ρόλου του Δασκάλου.

Κατά την ομιλία του, ο σπουδαίος Έλληνας ακαδημαϊκός παρουσίασε με εμπνευσμένα και τεκμηριωμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου τη σπουδαιότητα της δια βίου εκπαίδευσής τους έχοντας με στόχο την αυτοβελτίωσή τους και τη συνεχή καλλιέργεια και ανάπτυξη παιδαγωγικών δεξιοτήτων.

Ο κ. Γεωργουσόπουλος έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι Δάσκαλος σημαίνει αδιάκοπος αγώνας για Γνώση, Καλλιέργεια, Παιδεία και Πολιτισμό.


Return to top of page