Skip links

Ο Δρ. Στέφανος Αρετάκης στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Τη Διεθνή Ημέρα Μαθηματικών και Παγκόσμια Ημέρα του π (π=3,14) που εορτάζεται στις 14 Μαρτίου, το Σχολείο μας φιλοξένησε τον Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Δρ. Στέφανο Αρετάκη.

Την ομιλία του κου Σ. Αρετάκη που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές και μαθήτριες από τη γ΄ Γυμνασίου, την Α’ και τη Β’ Λυκείου και διακριθέντες μαθητές/μαθήτριες στους Διαγωνισμούς Γρίφων, Μαθηματικών, Οικονομίας, Αστρονομίας, που ενημερώθηκαν για την έρευνά του η οποία επικεντρώνεται στη μαθηματική γενική σχετικότητα και κυρίως στην ανάλυση των μελανών οπών.

 Ο εξαίρετος επιστήμονας μέσα από την ομιλία του που είχε ως θέμα «Παρατηρώντας τον κόσμο μας με Μαθηματικά» έθεσε ερωτήματα στο μαθητικό κοινό, το προβλημάτισε δημιουργικά, συζήτησε για το ζήτημα της αστάθειας των ακραίων μαύρων τρυπών και για τη δημιουργία βαρυτικών κυμάτων και απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Στον Δρ. Σ. Αρετάκη απένειμαν Τιμητική Πλακέτα η κυρία Όλγα Κηπιώτη Διευθύντρια του Γυμνασίου και ο κύριος Ισίδωρος Σιδέρης Διευθυντής του Λυκείου οι οποίοι τον συνεχάρησαν για το σπουδαίο επιστημονικό έργο του, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καθηγητές Μαθηματικών, για τους μαθητές και για τους σύγχρονους νέους.


Return to top of page