Skip links

Ο Απόφοιτος της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Αθανάσιος Κοτσόκολος στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής

Ο Απόφοιτος του Σχολείου μας Αθανάσιος Κοτσόκολος συμμετείχε ως Μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής First Global – ΔΕΗ TEAM GREECE που κατέκτησε την 3η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2023 και επικεντρώθηκε στον ρόλο του υδρογόνου ‘’Hydrogen Horizons’’ στο μέλλον του πλανήτη μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η ελληνική ομάδα διακρίθηκε στην 3η θέση στο Zhang Heng Award for Engineering Design και κέντρισε το ενδιαφέρον και την προσοχή των κριτών. Επιπλέον η διάκριση στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα σε 191 χώρες ύστερα από 10 Robot Matches, έδωσε τη δυνατότητα στην ελληνική αποστολή να διαγωνιστεί για πρώτη φορά στο First Global Finalists  Alliances, στο οποίο αναμετρώνται οι 24 καλύτερες ομάδες του κόσμου σε 8 συμμαχίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 70 μέλη της Εθνικής Ομάδας μέσω της συστηματικής και άρτιας προετοιμασίας τους κατάφεραν να επιτύχουν και άλλες σημαντικές διακρίσεις αφού τους απονεμήθηκαν τα Βραβεία ‘’Social Media Award’’ και ‘’Safety Award’’.

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 191 χώρες με παιδιά ηλικίας 16 -18 χρονών.

Θερμά συγχαρητήρια στον Θανάση για τη συμμετοχή του και την παγκόσμια διάκρισή του μαζί με την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής!

Return to top of page