Skip links

Ομιλία του κου Κωστή Σφυρικίδη στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας

Στο πλαίσιο της δημιουργικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων του Σχολείου μας, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κύριο Κωστή Σφυρικίδη Καθηγητή Αγωγής της Φωνής και της Υποκριτικής.

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρώτη ενότητα μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας παρουσίασης αναφορικά με την ορθή χρήση της φωνής κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας καθώς και με τεχνικές παρουσιάσεων και δημόσιας ομιλίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης χρησιμοποιήθηκαν ποικίλα παραδείγματα από την καθημερινή χρήση του λόγου και τον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε ως μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Θερμές ευχαριστίες στον κο Κ. Σφυρικίδη που μέσα από την πλούσια εμπειρία του έδωσε ουσιαστικές συμβουλές και κατευθύνσεις στο σύνολο των εκπαιδευτικών  μας.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα κου Κωστή Σφυρικίδη:

Ο Κωστής Σφυρικίδης διδάσκει αγωγή της φωνής στο θέατρο και το τραγούδι, καθώς  και τεχνικές παρουσιάσεων και δημόσιας ομιλίας.

Σπούδασε θέατρο στη Θεσσαλονίκη (ΚΘΒΕ, Δραματική Σχολή Ρούλας Πατεράκη) και 

αγωγή της φωνής στις ΗΠΑ. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος (Designated Teacher) του συστήματος “Freeing the Natural Voice”, έχοντας εκπαιδευτεί από την εμπνεύστριά του, Κristin Linklater. Έχει πραγματοποιήσει επίσης συστηματικές σπουδές στα συστήματα Lessac και Alba Emoting στις ΗΠΑ, ενώ έχει εκπαιδευτεί με την Patsy Rodenburg στο Royal Shakespeare του Λονδίνου. 

Έχει διδάξει σε Δραματικές Σχολές, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Αθηνών, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College), καθώς και ιδιωτικά. Αναλαμβάνει τη φωνητική προετοιμασία θεατρικών παραστάσεων, τη διδασκαλία ρόλων μεμονωμένων ηθοποιών και την προετοιμασία σπουδαστών του Θεάτρου. Επίσης, εργάζεται  στο χώρο της επικοινωνίας, διδάσκοντας στελέχη επιχειρήσεων, εκφωνητές, τραγουδιστές, καθηγητές και πολιτικούς. Είναι υπεύθυνος της Σχολής Λόγου του Ωδείου Αθηνών και εταίρος της ΑΜΚΕ “StoryMentor”, η οποία επικεντρώνεται στις χρήσεις της αφήγησης.


Return to top of page