Skip links

Ομιλία για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα από το ICC Women Hellas στις μαθήτριες και στους μαθητές Λυκείου

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας οι μαθήτριες και οι μαθητές Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης παρακολούθησαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία αναφορικά με τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή μια δράση που διοργάνωσε  το YES Forum και το ICC Women Hellas, το γυναικείο παράρτημα του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με σχολεία ανά την Ελλάδα ώστε να ενημερωθεί το μαθητικό κοινό για τα επαγγέλματα της νομικής, των οικονομικών, του δημοσίου και για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η εισηγήτρια στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας ήταν η κυρία Χριστίνα Παπανδρέου Γενική Διευθύντρια του Athens Medica και Μέλος του ICC Women Hellas. Η κα Χ. Παπανδρέου μίλησε για την αξία και τη σημασία της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και αναφέρθηκε στις σπουδές της καθώς και στις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να συζητήσουνε με την κα Παπανδρέου αναφορικά με θέματα που αφορούν τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη αγορά εργασίας.


Return to top of page